wedvoor

OLDEBROEK - De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 12 februari bij de Talter in Oldebroek de lokale ronde voor de gemeente Oldebroek van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

 

Deelnemers

De schoolkampioenen in Oldebroek zijn Mirte Smelt van De Rank, Luca van ’t Veen van de Schaapskooi, Ruth Spijkerboer van Eben Haëzer, Shireen Honarwer van de Timotheusschool, Lisa van Werven van de Looschool, Mischa van den Hoek van De Bron, Julia Leusink van De Wegwijzer, Emma Zoet van De Regenboog, Bas Bijsterbosch van de Nassauschool en Lynn Bos van Het Noordermerk.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van op dit moment populaire auteurs en van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek

De jury bestaat uit wethouder Vos, mevrouw Buning, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe, en mevrouw Junte, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Oldebroek te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 27 mei 2020. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2020 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment