glasvezel

OLDEBROEK - Wethouder Engberts, gemeente Oldebroek, vierde vorige week bij boer Gerrit, inwoner en vlogger van Oosterwolde, dat bijna alle klanten in het buitengebied van Veluwe Noord en Kampen Zuid gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk. In totaal is er meer dan 300 kilometer glasvezel aangelegd en worden 3100 adressen in Veluwe Noord en Kampen Zuid aangesloten op het glasvezelnetwerk. De lokale verkoper Willem Bonestroo van Bonergie en voorzitter Jules van der Weerd van Stichting Breedband Noord-Veluwe waren bij de feestelijke viering aanwezig. Zij zijn blij dat de eerste aansluiting een feit is.

Iedereen is nu beter bereikbaar

In november 2018 ging de eerste schop in de grond. Nu, ruim een jaar later, worden in maart de laatste adressen in Veluwe Noord en Kampen Zuid aangesloten op het glasvezelnetwerk. Wethouder Engberts: ‘We hebben veel bereikt. Het is een enorme opgave om een gebied aan te sluiten waar elf gemeenten meedoen. Er ligt al 300 kilometer glasvezel in de grond. Dat kost tijd en energie. Het is geweldig dat we snel internet voor burgers in het buitengebied hebben kunnen faciliteren. De mogelijkheid van betere bereikbaarheid is hierdoor beschikbaar. Glasvezel dient dan ook een groot maatschappelijk belang en biedt kansen voor economische groei in het buitengebied.’

Snel internet dankzij Stichting Breedband Noord-Veluwe

Sinds 2013 zet Stichting Breedband Noord-Veluwe zich in om glasvezel in het buitengebied van Veluwe Noord en Kampen Zuid, tot aan Voorst en Brummen, waar te maken. Zij namen het voortouw om glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. ‘We zijn blij dat glasvezel in elf gemeenten aangelegd wordt’, zegt Jules van der Weerd, voorzitter van de Stichting.

Grootste voordeel is snel vloggen

Boer Gerrit merkt duidelijk het verschil tussen zijn oude verbinding en de nieuwe glasvezelaansluiting. ‘Ik ben heel erg blij met glasvezel. Voorheen was ik uren bezig om een vlog te uploaden. Nu ben ik na enkele minuten klaar. We kunnen probleemloos met vijf personen tegelijk gebruik maken van het internet. En ook de data van de koeien is sneller uitgewisseld: van eerst 20 minuten, naar nu slechts 20 seconden wachten’.

Bekijk de nieuwste vlog van Boer Gerrit over de feestelijke viering op 16 januari.

Meer informatie

Heeft u nog geen glasvezelaansluiting? U kunt zich nog altijd aanmelden. Informeer bij de lokale verkopers of doe de postcodecheck op www.glasvezelbuitenaf.nl voor de beschikbaarheid van glasvezel op uw adres.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment