IMG 4672.JPGpad

WEZEP - Afgelopen woensdagmiddag 4 december opende wethouder Bob Bergkamp het Cramerpad. Dit pad is door de Klankbordgroep Wezep aangedragen als herinnering aan de vele Wezepers en Oldebroekers die over dit pad met de fiets naar de Berghuizer papierfabriek gingen. Vandaar dat ook oud-werknemers Reier Koele, Martin Westerink en Arie Kroeze waren bij de opening betrokken. Het begin van het pad bevindt zich bij de parkeerplaats aan de Keizersweg ter hoogte van de Voskuilersteeg.

Foto's Alida Bosma

Lang was deze fabriek eigendom van de familie Cramer uit Ootmarsum. Daar staat nu nog een waterrad met een verwijzing naar de oorsprong van de papier industrie, eerst in Ootmarsum, later verhuist naar Wapenveld. In de volksmond bleef de fabriek "Cramer" heten.

'Er is een discussie geweest met de Oudheidkundige vereniging of dit wel precies de plaats was, maar dat vinden we als Klankbordgroep niet heel belangrijk. We willen de mannen herdenken die jarenlang de kost (bij) verdienden door op de fiets naar de zware klus te gaan die hun wachtte op de papierfabriek in Wapenveld. 'aldus een woordvoerder van de klankbordgroep.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment