Knipselspeculaas

OLDEBROEK - Dit najaar is de Stichting Present Oldebroek een speculaaspoppen verkoopactie gestart. Aanleiding hiervoor was het begrotingstekort dat dit jaar dreigde en de stichting ook in 2020 zich wil kunnen inzetten voor hulpbehoevende medemens.

Voorzitter Wim Junte: “Jaarlijks organiseren we als stichting praktische en sociale projecten om anderen te helpen, dat doen we zoveel mogelijk met vrijwilligers. Maar om de continuïteit én de kwaliteit van het werk te garanderen hebben we een vaste kracht in de vorm van onze coördinator,  Willeke Pieters in dienst. Als stichting krijgen we geen subsidie. Een deel van onze inkomsten krijgen we via een participatie project met de gemeente Oldebroek, via bedrijven, kerken, instanties en donateurs.

Maar dat is nog niet voldoende! Sterker nog momenteel moeten we onze financiële reserves aanspreken en dat kan niet heel lang helaas. Er moest dus iets gebeuren en dan wordt je vaak creatief. We wilden een activiteit organiseren die laagdrempelig en iets van een win-win situatie in zich had. Daar is het idee van een speculaaspoppen verkoopactie uit ontstaan. Het idee was eigenlijk heel simpel. We hebben het gekoppeld aan Sinterklaas, het feest van geven. En “geven” is iets wat heel goed bij het gedachtengoed van onze stichting . past. Wij geven hulp aan mensen die dat lokaal nodig hebben en doen dat door ze te verbinden aan mensen die vrijwillig hun tijd willen geven om anderen te helpen.  En wat is nu leuker dan je relaties, personeel, klanten, familie of vrienden te verwennen met een oer-hollandse lekkernij als blijk van waardering.

We vonden een leverancier, maakten een flyer en zijn begonnen met de verkoop onder leiding van onze hoofdpiet en medebestuurslid Ben Kanis.

We hadden als doel om 1000 poppen te verkopen, best ambitieus moet ik zeggen, maar volgens ons haalbaar. Al snel werden er vele poppen verkocht en leek de doelstelling haalbaar! Uiteindelijk hebben we met hulp van velen uiteindelijk 1920 poppen verkocht! Fantastisch! Dankzij dit resultaat zullen we dit jaar financieel positief afsluiten en kunnen we het prachtige werk dat we mogen verrichten ook volgend jaar met volle energie voortzetten. We willen iedereen bedanken die geholpen heeft met de verkoop en natuurlijk iedereen die 1 of meerdere speculaaspoppen heeft gekocht! En voor volgende jaar …… dit smaakt natuurlijk naar meer ….. ! “

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment