OMNIA

HARDERWIJK - De fusie van woningcorporaties Omnia Wonen en Vallei Wonen is een feit. Met de instemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties is de laatste horde genomen in het fusieproces van het afgelopen jaar. Vandaag hebben de bestuurders en toezichthouders hun handtekening onder het fusiebesluit gezet. Per 1 januari 2020 gaat de combinatie door als één organisatie onder de naam Omnia Wonen.

 

‘Aanleiding voor de fusie zijn de strenge overheidsregels die het voor een kleine, zelfstandige corporatie als Vallei Wonen steeds moeilijker maken om te zorgen voor voldoende sociale huurwoningen’, aldus Marcel Meulen, interim-bestuurder van Vallei Wonen. ‘Door fusie met Omnia Wonen blijven huurders in Woudenberg ook in de toekomst verzekerd van een goed onderhouden woning en een goede dienstverlening.’

Voor Monique Govers, directeur-bestuurder van Omnia Wonen, is de fusie met Vallei Wonen één van de stappen naar meer regionale samenwerking. Beide corporaties zijn actief in de woningmarktregio Amersfoort Noord-Veluwe Zeewolde. Het is de bedoeling dat binnen zo’n regio het volkshuisvestingsbeleid tussen gemeenten wordt afgestemd op de behoeften van de totale huurderspopulatie in het gebied. ‘Mensen kijken voor de vervulling van hun woonwensen ook over de grenzen van hun eigen stad of dorp. Daar moeten zowel corporaties als gemeentebesturen op inspelen. Door hun budgetten, mogelijke nieuwbouwlocaties en beleid zo goed mogelijk af te stemmen op de verschillende doelgroepen die huisvesting behoeven’, aldus Govers.

Na de fusie beschikt Omnia Wonen over circa 6000 sociale huurwoningen in de regio.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment