mu1

HELMOND - Cultuurplein Noord Veluwe kreeg op woensdag 20 november het symbolische vlaggetje overhandigd van Méér Muziek in de Klas op hogeschool De Kempel in Helmond, in aanwezigheid van erevoorzitter Koningin Máxima. Met een delegatie van de kerngroep die op de Noord Veluwe aan de slag gaat met het doel om alle leerlingen in de gemeenten Hattem, Oldebroek, Epe en Heerde structureel muziekonderwijs op school te bieden, werd deze belangrijke stap gevierd.

In juni 2019 heeft Cultuurplein Noord Veluwe alle muziekverenigingen, scholen en gemeenten op de Noord Veluwe uitgenodigd voor dit programma. Meer dan 30 betrokkenen hebben toen en in oktober nogmaals, meegedacht over hoe we muziekonderwijs voor kinderen op de Noord Veluwe kunnen verbeteren en verduurzamen. Hieruit is een kleine kerngroep gevormd, die als doel heeft om in mei 2020 namens alle partijen een Muziekakkoord te tekenen, waarbij alle partijen afspreken zich in te zetten voor Méér muziek in de klas.

 Op de PABO De Kempel hebben ze dat goed begrepen. Alle studenten krijgen hier 4 uur muziekonderwijs per week, gastlessen van conservatoriumstudenten en langdurige training van zang- en liedbegeleiding. Daarnaast is er uiteraard ook aandacht voor de overige kunstdisciplines zoals dans en beeldende lessen. Hiermee wordt ingezet op het versterken van het muziekonderwijs op de basisscholen, want deze de toekomstige meesters en juffen brengen deze muziekpedagogiek en hun enthousiasme voor muziek straks mee naar de klas en zullen muziek integreren in hun onderwijsmethodes. Waardoor kinderen, zoals blijkt uit onderzoek, zich ontwikkelen op een positieve manier en beter leren leren.

Laurens Kanis, directeur van CNS De Regenboog in Oldebroek, Sander en Bastiaan van den Tillaard van Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep, Jitske Verhagen, docent Wereldwijs in Heerde en tevens lid van de Koninklijke Wilhelmina in Heerde en Rinette van der Vliet, directeur/bestuurder Cultuurplein, waren dolenthousiast over deze inzet. Zij zijn als lid van de kerngroep Meer Muziek in de Klas Noord Veluwe nauw betrokken bij het versterken van muzieklessen op en na schooltijd. “Het hoort er gewoon bij” zegt Jitske en Laurens beaamt: “Muzieklessen op jonge leeftijd levert betere rekenaars op, dus gewoon doen.”

Meer informatie: www.meermuziekindeklas.nl, www.cultuurpleinnoordveluwe.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment