Beste mede inwoners uit Wezep,

Leest u de afgelopen week ook allemaal positieve ontwikkelingen over de verbeteringen van winkelcentrum Meidoornplein in Wezep? Laat u niet voor de gek houden, want het plan wat er ligt is verre van een verbetering!

Wanneer het nieuwe plan goedgekeurd en gerealiseerd wordt door de gemeenteraad van Oldebroek, bestaat het winkelcentrum Meidoornplein in Wezep grotendeels uit nog maar 2 enorme supermarkten van de Plus en Lidl en heel veel parkeerplaatsen. In het plan staat letterlijk aangegeven dat er na realisatie geen mogelijkheid meer is voor een terrasje of andere horeca en zullen o.a. IJssalon Alberto en de huiskamer van Wezep verdwijnen. Hiermee verdwijnt er een stuk gezelligheid uit het winkelcentrum en een ontmoetingsplek voor ouderen.

De verkeerssituatie wordt op het winkelcentrum nog onveiliger dan de huidige situatie. Het voormalige pand van de Rabobank wordt afgebroken om hier parkeerplaatsen te realiseren die met de parkeerplaatsen van het bestaande Meidoornplein worden verbonden. Om dit te realiseren wordt het winkelcentrum opengebroken voor auto’s tussen Visspeciaalzaak Koelewijn en Fleurcentrum Blok, zodat auto’s heen en weer kunnen rijden opzoek naar parkeerplaatsen. U kunt dus niet meer ontspannen in het winkelcentrum rondlopen en moet constant alert zijn op naderende auto’s.  

Door het uitbreiden van de Plus richting de Clematisstraat wordt het zicht van het verkeer op de kruising Clematisstraat - Spireastraat ernstig beperkt wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Ook zal de brede stoep voor de Plus verdwijnen, waardoor er straks amper ruimte overblijft om hierover te lopen en u vrijwel genoodzaakt bent om over de weg te lopen. Zeker wanneer u een winkelkarretje, rollator, rolstoel of kinderwagen bij u heeft. Omdat er geen plek is voor het laden en lossen van vrachtwagens gebeurt dit ook op deze weg wat ook voor gevaarlijke situaties zorgt.

Op dit moment kan de Plus niet uitbreiden op het bestaande bestemmingsplan en proberen de makers van dit plan op een slimme manier dit te ontwijken via een kruimelgevallenregeling, omdat de regeling de makers van het plan de mogelijkheid biedt om door middel van een relatief korte en goedkope procedure toch van het bestemmingsplan af te wijken.

De totale investering voor de gemeente Oldebroek bedraagt ruim 2 miljoen euro.

Deelt u onze zorgen en vindt u dit net als ons geen positieve ontwikkeling voor winkelcentrum Meidoornplein in Wezep? Laat dan van u horen, want als dit plan doorgaat krijgen wij een nog ongezelliger en onveiliger winkelcentrum in Wezep!

Woensdag 27 november a.s. is de vergadering van de raadcommissie en staat dit plan op de agenda. Wilt u spreekrecht tijdens deze vergadering? Dan kunt u zich vooraf aanmelden bij de griffie. Dit kan tot 1 werkdag voor de vergadering via tel.nr. 0525 63 82 00 of griffie@oldebroek.nl  Op donderdag 12 december a.s. wordt de knoop doorgehakt.

 

Naam en contactgegeven bij de redactie bekend.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment