held

WEZEP - Noa van Hooren (10) heeft woensdag 20 november de Heldenaward ontvangen van de gemeente Oldebroek. Ze kreeg de award uit handen van burgemeester Tanja Haseloop en wethouder Liesbeth Vos omdat ze zich inzet voor de ouderen in woonzorglocatie Turfhorst. Noa van Hooren uit Wezep brengt regelmatig een bezoekje aan haar opa en andere bewoners van het woonzorglocatie Turfhorst in Wezep. De bewoners vinden het heel gezellig dat ze af en toe langskomt. Elke dag loopt ze even rond het gebouw van de Turfhorst om te zwaaien naar een mevrouw achter het raam. “Misschien is die mevrouw wel eenzaam en het is voor mij maar een kleine moeite om even te zwaaien of een praatje te maken,” legt ze uit.

Volgens haar moeder is deze heldendaad extra bijzonder, want Noa gaat naar het speciaal onderwijs. Ze vindt veel dingen heel spannend en kan moeilijk omgaan met harde geluiden. Het is daarom extra knap dat ze de ouderen in de Turfhorst zo vaak bezoekt.

De Heldenaward werd uitgereikt in het kader van de Week van Respect. Liesbeth Vos: ‘Noa zet zich in voor anderen en dat wordt gewaardeerd. Het is mooi om te zien hoe ze zelf de keuze maakt om ouderen te bezoeken’. Tanja Haseloop vult aan: ‘Voor haar misschien een kleine moeite, maar een groot en mooi gebaar voor de mensen in de Turfhorst’.

Ook een jonge held aanmelden? Dat kan via www.oldebroek.nl/heldenaward

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment