MarionBijkerk

OLDEBROEK - Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat Kunstgroep de Talter werd opgericht. Doordat de toenmalige voorzitter Willem van Hattem van Kulturhus de Talter vond dat de muren wel erg kaal waren, nam hij destijds contact op met kunstenaar Willem Bultman. Samen bedachten zij dat dit een mooie gelegenheid was om de muren van het Kulturhus te gebruiken als expositieruimte.

Foto's

Vanuit de activiteitencommissie van de Talter is de kunstgroep de Talter opgericht  met als insteek amateurkunstenaars een podium te bieden om te exposeren. Niet alleen schilderijen, tekeningen, en foto’s, maar ook  quilt- viltwerken sierden de afgelopen jaren de muren in het Kulturhus.

In 2013 werd voor de eerste keer de Talter Cultuurprijs ingesteld waarmee de kunstgroep hoopt zowel de aandacht en de waardering voor amateurkunst te vergroten, als de kwaliteit van het werk naar een hoger plan de brengen. Elke deelnemer krijgt een juryrapport met een beoordeling. De winnaar van de Talter Cultuurprijs ontvangt een bronzen beeldje . Dat stelt, hoe kan het ook anders, een persoon op een talter (schommel) voor. Dit alles onder het motto : bewegen en in beweging zetten!

In 2014 werden er 2 vitrines aangeschaft zodat er ook een mogelijkheid is ontstaan om daarin met ruimtelijk werk , sieraden  objecten van vilt of iets dergelijks te exposeren.

De Kunstgroep bestaat nu uit de volgende leden;  Rita Dokter voorzitter, Carla Bultman secretaris, Geke van ’t Oever regelt de  exposanten voor de vitrines. Marion Bijkerk verzorgt de PR en Didy Kanis is penningmeester. Aalt van Loo, Jamal El Ajan , Hendrik -  Jan van Dorp en Lammert Dokter helpen met het ophangen van de schilderijen bij het inrichten van een nieuwe expositie. Helaas is  Jan Kolkman vorig jaar november overleden. hij was altijd heel erg betrokken bij DE kunstgroep en er vanaf de oprichting bij.  In de afgelopen 10 jaar hebben Erna van Hornsveld, Hennie van ’t IJssel , Jan Hammenga en Hans Bastiaan  deelgemaakt van deze groep.

In het kader van dit jubileum organiseert de kunstgroep een expositie van de eigen bestuursleden .

Schilderijen zijn te zien van Rita Dokter, Aalt van Loo en Jamal El Ajan en foto’s van Marion Bijkerk.

In de vitrines wordt geëxposeerd door de dames Carla Bultman (vilt)  en Geke van ’t Oever en Didy Kanis met beelden.

De expositie is tijdens de openingstijden van het Kulturhus de Talter van 4 november 2019  t/m 4 januari 2020 te bezichtigen.

Meer informatie: www.kunstgroepdetalter.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment