Groepsfoto 2

OLDEBROEK – Vrijdag 1 november was het dan zover, het startsein van de praktijkklas Oldebroek werd gegeven! 9 leerlingen van 4 verschillende scholen van de Akker kwamen samen op de Regenboog. De praktijkklas is opgezet door de Akker in samenwerking met het Nuborgh College Oostenlicht. De groep leerlingen die in aanmerking komt voor de praktijkklas, heeft vaak moeite met de theoretische stof op school en is liever praktisch aan de slag. Deze groep leerlingen hebben op vrijdagochtend een eigen klas met een praktisch les. Het doel is dat deze leerlingen zo hun talenten ontdekken en op die manier succeservaringen opdoen. Dit doen ze op de zolder van de Regenboog, in de praktijklokalen op het Oostenlicht of op de werkvloer zelf.

Zo gingen de leerlingen afgelopen vrijdag op bezoek bij de bouwplaats van Prins Bouw in Oldebroek-West.  Ze kregen een rondleiding van een uitvoerder, een timmerman en een installateur van Faber. Zij leerden de kinderen over de verschillende fases van het bouwen van een huis.

De komende weken hebben ze het over het thema ‘wonen in de wereld’. Ze gaan metselen, bezoeken een installateur en zullen een kijken nemen op de werkplaats van Tromp Tafels.

Daarnaast zullen de leerlingen op de zolder van de schoo lhun gouden handjes uit de mouwen steken om de zolder een opfrisbeurt te geven. Hier gaan ze een eigen woonkamer maken. Afgelopen vrijdag zijn ze begonnen met het maken van een kapstok.

De Akker hoopt dat de leerlingen door de praktijkklas zien dat ze veel kunnen! En dat de leerlingen een gevoel van eigenwaarde krijgen en enthousiast raken over een bepaalde vakrichting zodat ze een positief zelfbeeld krijgen en leren dat leren ook anders kan en leuk is!

“De praktijkklas Oldebroek is er voor kinderen wiens talenten buiten de studieboeken liggen!”

prak1

prak2

prak3

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment