wens

OLDEBROEK - Met ingang van 1 november 2014 is Stichting Veluwse Wens Ambulance gestart met het vervullen van laatste wensen van mensen in hun (pré)terminale fase. Voorbeelden van wensen kunnen zijn: Nog één keer het ouderlijk huis zien? Naar familie toe? Of die club bezoeken waar men altijd zo graag kwam? Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Voor mensen die niet lang meer te leven hebben is dit echter niet altijd vanzelfsprekend. Dit omdat zij vaak bedlegerig zijn en daarmee afhankelijk zijn van liggend vervoer. Een gezond mens heeft 1000 wensen, iemand die ziek is vaak maar 1. Vanuit die gedachte probeert de Veluwse Wens Ambulance iets te betekenen voor deze mensen.

Professionaliteit:

De Stichting Veluwse Wens Ambulance wil daarop inspelen en dit mogelijk maken. Daarbij staan de wensen en behoeften van de wensaanvrager centraal. De stichting staat daarbij voor kwaliteit, comfort en professionaliteit.

Stichting Veluwse Wens Ambulance draait volledig op de inzet van vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om deze wensritten te realiseren. De vrijwilligers bestaan uit chauffeurs met minimaal EHBO, Verzorgende IG, Verpleegkundigen en daarnaast ook uit een aantal coördinerende vrijwilligers bijvoorbeeld de Public Relations groep. Op dit moment telt de stichting ongeveer 34 vrijwilligers en dit aantal groeit nog steeds, maar men is nog altijd op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan dit prachtige doel. Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in op de website.

Samenwerking:

De stichting is onderdeel van de samenwerkende wensambulances en met elkaar zorgen die ervoor dat zoveel mogelijk laatste wensen kunnen worden vervuld. Het gebied bestrijkt Gelderland, Flevoland, Utrecht en regio Zwolle. Iedereen woonachtig in deze regio’s kan een aanvraag indienen of vrijwilliger worden.

Giften en donaties:

De stichting is volledig afhankelijk van giften en donaties en streeft ernaar om de laatste wensritten gratis aan te bieden. Al verschillende mensen en ook bedrijven hebben financiële en materiële ondersteuning verleend. Alle gelden komen ten goede aan het vervullen van de ritten en alles wat daar omheen komt kijken. Hulp is van harte welkom. Idee voor een leuke actie? Wilt uop andere wijze gelden voor de Veluwse Wens Ambulance ophalen? Alle vormen van donaties zijn van harte welkom. Zeker ook materiële steun. Men hoort graag tips. Neem contact op middels het aangegeven telefoonnummer of vul het contactformulier in op de site..

Meer informatie:

Voor meer informatie over de stichting of het aanmelden als vrijwilliger, het aangeven van een leuk idee voor een actie, kijk dan op www.veluwsewensambulance.nl en vul het contactformulier in.

Hier staat ook het formulier voor het aanvragen van een wens.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment