Ontbijt Oldebroek1

OLDEBROEK - Vanochtend zijn 23 leerlingen uit groep 6 van CBS De Rank uit Wezep de dag goed begonnen. Samen met burgemeester Hoogendoorn genoten ze in het pas vernieuwde gemeentehuis van een lekker en gezond ontbijt. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt geven ze het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. Na het ontbijt gaf burgemeester Hoogendoorn nog een kijkje in de keuken van zijn dagelijkse werkplek. De leerlingen kregen een kleine tour langs de raadzaal en zijn werkkamer.

Burgemeester Hoogendoorn vertelt: “Ik vind het belangrijk dat kinderen weten dat gezond ontbijten onmisbaar is voor een goed begin van de dag. Ontbijten geeft energie en zorgt voor meer concentratie. Daarnaast is het ook nog eens gezellig om samen te ontbijten. Het Burgemeestersontbijt van vanochtend is daar het bewijs van!”

Yvo Oostra van Goed Bezig Oldebroek vult aan: “De gemeente zet in op een gezonde levensstijl onder de jeugd. Met verschillende lesprogramma's en activiteiten wijzen we leerlingen op het belang van gezonde voeding en bewegen. Ook zijn we met scholen in gesprek over gezonde traktaties, waterdagen en de gezonde pauzehap.”

Donatie aan Make-A-Wish Nederland

Ontbijt Oldebroek 2Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Hoogendoorn symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Make-A-Wish Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Hij reikte aan de leerlingen van CBS De Rank een cheque uit van € 575,-. Make-A-Wish Nederland vervult al 25 jaar de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De stichting haalt de kinderen uit hun zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit kan door de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment