Foto fietsenkeuring

WEZEP - De herfst doet zijn intrede. Het schooljaar is net begonnen. Dé tijd voor een fietscontrole. Werken de verlichting en de fietsbel? Doen de remmen het en heb je de juiste reflectoren? Op woensdag 29 oktober was er op CBS de Rank de jaarlijkse fietscontrole. De verkeersouders hebben samen met 20 ouders alle fietsen van groep 3 t/m 8 gecontroleerd. Daarbij kregen zij hulp van Henk van Ommen van Rijwielhandel van Ommen in Hattemerbroek. Na de controle kregen alle kinderen een mandarijn die gesponsord was door de BONI supermarkt.

Was je fiets goed dan mocht je ook nog op vertoon van je controlekaart een klein cadeautje ophalen in de hal van school. Was je fiets niet in orde dan mag je vrijdag 7 november voor de hercontrole. Voor de jongste leerlingen van groep 1 en 2 en de peuters van de peuterspeelzaal stond er een bezoekje van een politieagent gepland. Deze agent kon van alles vertellen over de fiets en over veilig op de fiets. Ook voor deze kinderen was er een mandarijn en een presentje.

Van de ongeveer 160 fietsen die zijn gecontroleerd waren er 24 niet in orde. De verkeersouders hopen dat deze alsnog goed gekeurd kunnen worden tijdens de hercontrole zodat gezegd kan worden: “Alle fietsen van CBS de Rank zijn OK!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment