ve

Windmolenexcursie, isoleren, proeverijen, biobabykleding en nog veel meer in week van Duurzaamheid

OLDEBROEK  - De week van 7 t/m 12 oktober staat voor gemeenten Elburg en Oldebroek helemaal in het teken van duurzaamheid en innovatie. Organisaties en bedrijven geven een kijkje in de keuken en laten zien wat zij op het gebied van duurzaamheid in huis hebben. Het gevarieerde programma biedt voor iedereen wat wils. Het is een leuke manier om ideeën op te doen voor een gezonde en duurzame leefstijl en om de omgeving een stukje groener te maken. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar voor sommige activiteiten is vooraf inschrijving vereist. De week van duurzaamheid wordt georganiseerd door de gemeenten Oldebroek en Elburg in samenwerking met Veluwe Duurzaam. Een overzicht van alle activiteiten en aanbiedingen is te zien op www.weekvanduurzaamheid.nl

Programma

Op diverse locaties binnen de gemeenten vinden activiteiten plaats. De energiecoöperatie Noord-Veluwe organiseert een excursie naar een windmolen, er is een rondleiding in de A. Vogeltuinen en in Molen De Hoop wordt een demonstratie 3D printen gegeven. De Bibliotheek heeft een thematafel met interessante boeken over het thema ingericht. Ook kunnen er proefritten gemaakt worden met de Opel Ampera en met de nieuwste ontwikkeling: de elektrische racefiets. Een innovatie van formaat en interessant als je een grote afstand moet overbruggen naar je werk en dat op de fiets wilt doen. Met de donkere maanden voor de deur is sfeervolle verlichting wel zo prettig maar hoe doe je dat nu met ledverlichting. Een lichtspecialist geeft uitleg en maakt het zichtbaar.

 Duurzaam winkelen

Bij verschillende winkels en ondernemers in gemeenten Elburg en Oldebroek zijn in de Week van Duurzaamheid duurzame producten in de aanbieding zoals biologische babykleding, voedsel, huishoudelijke apparaten of meubels, maar bijvoorbeeld ook luchtzuiverende planten. Ook zijn er diverse biologische- en streekproeverijen met wijn, kaas, olijven en nog veel meer.  

Gratis energieadviesspreekuur

Is uw woning toe aan verbetering? Twijfelt u over isolatie of zonnepanelen? Of wilt u inzicht in de duurzame mogelijkheden van uw huis? Tijdens de Week van Duurzaamheid en Innovatie kunt u gebruik maken van het gratis 25-minuten energieadviesspreekuur van Veluwe Duurzaam. U kunt tijdens die gesprek uw vraag of dilemma voorleggen aan een onafhankelijke energieadviseur. Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.weekvanduurzaamheid.nl

Woning isoleren

Tijdens de week is het mogelijk om een woning te bezoeken waarbij de bewoners graag vertellen hoe zij zoveel mogelijk met natuurlijke materialen hun woning proberen te isoleren. Doe-het-zelvers kunnen ook terecht bij de bouwmarkt in Elburg die op vrijdag en zaterdag advies geeft hoe je makkelijk en betaalbaar je huis kunt isoleren.

Het hele programma is te zien op www.weekvanduurzaamheid.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment