Beediging Tanja Haseloop2

OLDEBROEK -  Op 3 oktober 2019 is mevrouw Tanja (T.H.) Haseloop-Amsing in een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Oldebroek. In een volle raadszaal in het gemeentehuis in Oldebroek zag het ruim toegestroomde publiek hoe Commissaris van de Koning in Gelderland de heer John Berends Tanja Haseloop beëdigde. Voor de recent aangetreden Commissaris van de Koning is Tanja Haseloop de tweede burgemeester die hij installeert.

Foto's Alida Bosma

Foto's installatie door Alida Bosma

Na felicitaties van zijn kant was het de beurt aan loco-burgemeester Liesbeth Vos – van de Weg om de nieuwe burgemeester toe te spreken. Ze sprak Tanja Haseloop toe en hing haar de ambtsketen om. Liesbeth Vos: ”Voor ons als wethouders is het belangrijk dat we als team samen zullen optrekken in het belang van onze gemeente en haar inwoners, met jou als voorzitter. Dat is een taak die vandaag vol vertrouwen in jouw handen is gelegd en waar we ook veel goeds van verwachten.”

Installatierede

Aan het slot van de vergadering sprak Tanja Haseloop haar installatierede uit. Naast onderwerpen als kennismaken, integriteit en veiligheid was ‘samen’ een belangrijk onderwerp. Burgemeester Tanja Haseloop: “Vanzelfsprekend verwacht u een integere burgemeester die toegankelijk is en bovenal een luisterend oor heeft. Maar daarnaast verwacht u vernieuwing, iemand met een herkenbare stijl en bovenal onafhankelijk. […] U geeft me een forse, maar o zo uitdagende en mooie opdracht mee. Ik heb er heel veel zin in om die samen met u aan te gaan.” Vervolgens overhandigde plaatsvervangend voorzitter van de raad, Henk Kemp, de voorzittershamer aan burgemeester Haseloop.

Politiek en maatschappelijk betrokken

Tanja Haseloop werd op 11 november 1966 geboren in Nieuw Roden. Haar politieke carrière startte in 2006 toen ze lid werd van de gemeenteraad in Leek. Vanaf 2010 was ze wethouder en later fractievoorzitter voor haar partij, de VVD. Ze was ook nog voorzitter van de provinciale VVD en lid van het VVD Hoofdbestuur. Tanja was daarnaast een betrokken ondernemer: ze ontwikkelde onder andere programma’s om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, maar ook om statushouders, te helpen bij het vinden van een baan of vrijwilligerswerk.

In Leek woont Tanja Haseloop met haar man Rolf. De twee zonen wonen niet meer thuis. Wel hebben ook zij allemaal een grote politiek en maatschappelijke betrokkenheid. Rolf als voormalig bestuurslid van Sportvisserij Groningen-Drenthe en kandidaat voor Waterschap Noorderzijlvest. Zoon Taco is actief binnen zijn studentenvereniging en zoon Paul werkt op het ministerie van VWS in Den Haag.

Oldebroek

Is het dan alleen politiek wat de klok slaat in Huize Haseloop? Nee, dat niet. Tanja mag in haar vrije tijd graag lezen, reizen, koken en stijldansen. Het gezin Haseloop zoekt elkaar graag op; of dat nou in Leek is of straks in Oldebroek. Tanja en Rolf Haseloop zien er naar uit op korte termijn naar Oldebroek te verhuizen. Tot die tijd zijn ze met grote regelmaat aanwezig in de gemeente, en zeker niet alleen in het gemeentehuis!

De rede van Tanja Haseloop vindt u op https://bit.ly/2pvMCtR.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment