ka

ZWOLLE - In 2010 heeft Kadera in samenwerking met Dimence en de Kern de Signalenkaart Huiselijk Geweld ontwikkeld. Sinds 2013 is deze signalenkaart opgenomen in de Landelijke Toolkit werken met de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Naar aanleiding van de Nieuwe Meldcode, die sinds 1 januari 2019 van kracht is, heeft Kadera de signalenkaart herzien. In de nieuwe signalenkaart zijn extra signalen toegevoegd en staat alle actuele informatie over het werken met de nieuwe meldcode.

Ook is de signalenkaart voorzien van een nieuw uiterlijk. Uiteraard is de bureaustaander nog altijd even handig in gebruik, zodat u in een oogopslag de signalen bij verschillende vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling kunt opzoeken. Aan de hand van de signalenkaart kunt u uw kennis over en alertheid voor huiselijk geweld vergroten en kunt u een afweging maken over vervolgstappen in situaties van huiselijk geweld.

De signalenkaart is bedoeld voor professionals in de zorg, het onderwijs, opvang en voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen en kinderen of die meer wil weten over de signalen van huiselijk geweld.
U kunt de nieuwe signalenkaart Huiselijk Geweld bestellen bij Kadera, door een mail te sturen naar info@kadera.nl. De kosten voor de signalenkaart bedragen €7,50 exclusief verzendkosten. Voor grote bestellingen kunt u een offerte op maat aanvragen.

Kadera hoopt dat deze signalenkaart u zal helpen bij het eerder signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling. Wilt u hierover meer informatie, hulp of advies? Dan kunt u direct contact opnemen met onze hulpverleners, via 0900-433 33 33.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment