Oogstdag Kamperveen 2018

Bevlogen en vol enthousiasme vertellen Aalt en Dirkje van den Hul over de op handende zijnde oogstdag. ‘Wij willen graag dat iedereen zich er van bewust wordt dat een evenwichtige natuur van groot belang is voor mens én dier. Wij moeten ons inzetten om de natuur een handje te helpen. Niet alleen voor onszelf, maar met name voor de volgende generaties. Daarom organiseren wij dit jaar voor de tweede maal een oogstdag.’

Zaterdag 24 augustus vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom aan de Wittensteinse Allee, ook wel de Trutjeshoek genoemd, om te genieten van een ‘feest der herkenning’. Oude ambachten herleven die dag, alsof de tijd heeft stilgestaan.

Het ondernemende echtpaar heeft in de afgelopen jaren grond rondom hun huis aan de Zuidwendigeweg gekocht. Aalt gebruikt deze grond om ‘vergeten’ gewassen op te verbouwen, zoals boekweit, rogge en gerst. Maar ook verschillende soorten biologisch geteelde aardappelen. Tijdens de oogstdag worden de gewassen op traditionele wijze geoogst.


Je kunt bijvoorbeeld een oude dorsmachine aan het werk zien. Verder is er een ploegwedstrijd, zijn er oldtimers te bewonderen, er worden bijenkorven gevlochten en is er een imker aanwezig. De kinderen kunnen zich vermaken op een hindernisbaan van strobalen, ze kunnen op een ezel rijden, zaklopen, klompbal gooien, spijkerbroekhangen en er is een springkussen.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er worden diverse streekproducten aangeboden op de markt, dagbesteding Shalom is aanwezig en de bierbouwers uit Zwolle zijn weer van de partij.

Aalt en Dirkje bieden bedrijven de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een bedrijfsvlag op te hangen als reclame-uiting. Heb je hiervoor belangstelling, neem dan contact op met Aalt of Dirkje. De opbrengst van de oogstdag gaat naar Stichting Present Oldebroek.     

   

Wat het echtpaar Van den Hul ook zo mooi vindt aan dit initiatief, is dat de buurt spontaan meewerkt. ’Dat is best bijzonder te noemen’, vindt Aalt. ‘De hele gemeenschap is betrokken bij de oogstdag, en we sluiten de dag gezamenlijk af.’       

Om 11.00 uur verricht de burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, de opening. Tot 16.00 uur kun je gratis genieten van een bijzonder aanbod. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina https://www.facebook.com/oogstdagkamperveen Aalt en Dirkje zijn te bereiken via 06 - 50 25 87 40 of 06 - 50 25 87 28.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment