P1070951

Het pionierspad loop van Steenwijk naar Muiden en is 200 km lang. In 1984 gepresenteerde stichting lange afstand wandelpaden het Flevo Schokland pad. Later werd dit pad is omgebouwd tot het pionierspad. Het is wandelen op de bodem van de Zuiderzee.

Klik hier voor de gemaakt foto's door Alida Bosma

In 1918 werd na enkele grote overstromingen besloten de gevaarlijke binnen zee af te sluiten en deze gedeeltelijk in te polderen. de afdamming en inpoldering vond plaats tussen 1925 en 1968. Het is een grijze dag als we ‘s morgens vroeg vanuit Steenwijk richting Giethoorn gaan lopen. Er heerst al wel een vrolijke drukte in Steenwijk op zijn groenten- en fruitmarkt. We lopen over de stadswal richting Onna. Na Onna tot aan de Klosse lopen we over een lang recht pad langs wei en kale akkerlanden.

De wind is guur en om ons heen buitelen kievieten over het land. Ganzen en eenden bevolken massaal de weilanden en de statige zwanen glijden door het water in de smalle slootjes. Er is lawaai en leven genoeg om ons heen! Maar we zijn blij als we in de beschutting van Giethoorn aankomen. In dit toeristisch dorp genieten wij ook van de mooie huisjes aan het water. Privéterrein staat bijna bij ieder huis, soms in het Chinees. Dit om de toeristen weg te houden uit hun tuin en ook nu zijn er veel buitenlandse toeristen. Voordat we Giethoorn verlaten gaan we nog even op de foto met Albert Mol. Een tv icoon uit de vorige eeuw.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment