img 3171

WEZEP - Kunstkring "de Oranjerie" is in 2009 opgericht. Er was bij een aantal kunstenaars behoefte om in een gemeenschappelijke ruimte gezamenlijk en periodiek te werken. De locatie is het paviljoen de Oranjerie op landgoed IJsselvliedt geworden. Hier komen de deelnemende kunstenaars in de even kalenderweken van het jaar op de dinsdagavond bij elkaar en danken zij ook de naam van de Kunstkring; de Oranjerie.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

Men is begonnen met een groep van 8 en op dit moment zijn er 12 leden. Harry van NOrel: 'Het in groepsverband werken geeft je de nodige stimulans om verder te ontwikkelen. In een ongedwongen sfeer wordt op deze avond gewerkt, kennis uitgewisseld en opbouwende kritiek geleverd. Verschillende mensen, met ieder een eigen talent. Hierdoor ontstaan uiteenlopende werkenstukken van abstract, figuratief, stilleven tot heel realistische kunst.'

De kunstkring de Oranjerie bestaat nu 5 jaar en wil zich aan het publiek presenteren. Zowel in de vorm van een expositie als via de plaatselijke media. In Kulturhus de Talter te Oldebroek houdt de kunstkring daarom een overzichtstentoonstelling van ongeveer 60 werken, die zowel thuis als op kunstkring zijn gemaakt.

Tevens is een deel van de werkstukken te koop. Deze expositie is van 28 mei tot 28 juni 2014 tijdens openingstijden van de Talter en is gratis toegankelijk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment