natuurkracht

OLDEBROEK - Voor de derde achtereenvolgende zomer gaat de Natuurkracht Express weer rijden door de gemeente Oldebroek. Dit milieuvriendelijke, elektrische treintje is een initiatief van Stichting Natuurkracht en wordt gereden door enthousiaste vrijwilligers die onderweg iets over de omgeving vertellen. Maandag 8 juli gaf wethouder Bob Bergkamp de aftrap voor het nieuwe seizoen: ,,Als gemeente geven wij graag subsidie voor de Natuurkracht Express, want het is een prachtige manier om de samenwerking tussen lokale bedrijven te stimuleren en om Oldebroek en de Veluwe te promoten. Het is leuk dat we zowel bezoekers als inwoners zoiets kunnen bieden. Ik vind het ook fijn dat er zoveel vrijwillige chauffeurs zijn, want zonder chauffeurs staat de trein immers stil. Ik hoop dat er weer veel mensen van de Natuurkracht Express gebruik zullen maken. Dank voor dit initiatief!”

De Natuurkracht Express rijdt deze zomer van 9 juli tot en met 1 september. Het treintje rijdt op dinsdag en zaterdag een route door Oldebroek en op woensdag en donderdag een route door Wezep. Opstappen voor beide routes kan bij Landal Landgoed ’t Loo en voor route Oldebroek ook bij Camping de Lijsterbes. Tijdens de route Oldebroek wordt een pauze gehouden bij Molen de Hoop om de molen te bezichtigen en wordt ook gestopt bij Fruittuin Verbeek. Tijdens de route Wezep zijn er afwisselend pauzes bij Pannenkoekrestaurant de Zwijger en Nagelhout Hattemerbroek. Passagiers van de Natuurkracht Express krijgen bij instappen een mooie routefolder met informatie over de bedrijven die deelnemen aan de routes. Niet alleen toeristen, maar ook inwoners kunnen een ritje maken met de Natuurkracht Express.

Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om te reserveren voor de Natuurkracht Express via de receptie van Landal Landgoed ’t Loo.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment