watotokoor

OLDEBROEK – Kinderen van de Timotheusschool in Oldebroek  hielden eind juni een obstacle run waarmee ze geld ophaalden voor voor Watoto, een Afrikaanse kinderkoor uit Oeganda. Vrijdag 5 juli bracht het kinderkoor een bezoekje aan de kinderen van de Timotheusschool..Een mooie gelegenheid om de opbrengst van de obstacle run bekend te maken en middels een cheque een bedrag van 7.250 euro te overhandigen aan het koor.

Overdag namen de kinderen uit Oeganda een kijkje in de klassen en was er  ruimte om gezamenlijk te spelen op het plein. Ook gaf Watoto een klein voorproefje van het concert wat ’s avonds werd gegeven in de VEG in Oldebroek en als afsluiting werden er samen pannenkoeken gegeten.

Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle (wees)kinderen in Afrika én Nederland. Al 96 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace en binnenkort bij u in de buurt.

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben in haar een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment