Foto opening De bron

WEZEP – Afgelopen woensdag heeft de school aan de Berberisstraat te Wezep haar deuren opnieuw geopend.  Basisschool ‘De Bron’ gaf een officiële opening in samenwerking met muziekvereniging ‘De Eendracht’. Tijdens deze opening zongen alle klassen uit volle borst begeleid door muzikanten.

“Wat een unieke samenwerking, tussen een school en een muziekvereniging!”, aldus wethouder Bob Bergkamp. De kinderen van de Basisschool De Bron lieten zien wat zij de afgelopen weken hebben geleerd van meester Dennis, werkzaam bij TacT Muziek. Tijdens deze avond was een promotieorkest van muziekvereniging De Eendracht aanwezig om hen muzikaal te ondersteunen. Ook speelden zij zelf nog een aantal stukken om het tot een feest te maken.

De voorzitter, Anita van Gelder, mocht ook een aantal woorden spreken over deze avond. ‘Kennen jullie koningin Máxima?’ De voorzitter maakte een brug naar de organisatie Méér Muziek In de Klas, van wie koningin Máxima de erevoorzitter is. Deze organisatie streeft ernaar om meer muziek en cultuur naar de scholen te brengen, want muziek is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarbij moet ieder kind muziek kunnen maken, ongeacht de financiële situatie.

Na de afsluiting van het scholenproject was het tijd voor de heropening van de school. Hapjes en drankjes stonden klaar en de muzikale begeleiding was ook daar. Nu mocht het gehele A-orkest van zich laten horen. Vlotte stukken, zoals “Boogie Express” en “Malaguena” werden gespeeld. Al met al een mooie afsluiting van het seizoen voor muziekvereniging De Eendracht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment