otterlo

Door Alida Bosma

Het blijft maar mooi weer en daarom besluiten we een dag vrij te nemen en de wandelschoenen aan te doen. De auto laten we achter in Otterloo en lopen terug naar onze fietsen in Kootwijk. Vanuit Otterloo lopen we een vrij saai stuk naar Harskamp. Het dorp Harskamp wordt bijna geheel beheerst door militairen die zich hier in 1893 gevestigd hebben. Het buurtschap Harskampbestond in 1893 uit een handvol gelegen boerderijen. Tegenwoordig heeft het ruim 3000 inwoners. Opvallend is het groot aantal erfhonden die zich laten horen als we de boerderijen naderen.

Voor een fotoreportage van Alida Bosma; klik HIER.

We laten ze maar met rust, want je weet maar nooit. Wel bezoeken wij de kaboutertuin met de daarbij behorende ‘Rust Punt’. We genieten van de ondeugende kaboutertjes, de boekenstal en de kunstwerken er omheen. De bruin roestige blikkenschutting vinden we wel erg creatief.
Ondertussen wordt onze wandeling begeleidt door het lawaai van de schietoefening vanuit het militair oefenterrein. Het stoort ons niet, want we zijn het in Wezep wel gewent.

Na Harskamp komen we uit in de Harskamperdennen. Hier is het op het schieten na, doodstil. Als het bos ophoudt, staan we ineens aan het begin van het Kootwijkerzand, een prachtig stuifzandgebied. Hier eten wij met smaak onze verdiende boterhammen op. De zon verwamt ons en vinden we onszelf pure geluksvogels om zo te kunnen wandelen.

We ploeteren verder door het mulle zand en naderen na het stuifzandgebied het dorp Kootwijk. Dat het echt wel herfst is, bewijzen de herfstkleuren overal om ons heen. Ook zien we de wintergroenten boerenkool en prei op verscheidene tuintjes.

De creatieve klompjes die wij onderweg tegenkomen, geeft aan dat we op sommige stukken het Klompenpad kruizen. Deze loopt gelijk op met de eindeloze Veluwe Route.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment