natuurwerkdag

WEZEP / Met ruim 50 deelnemers ging Groentje onder begeleiding van Jan Hop van Vitens de heide op. Zaterdag 1 november stond heel Nederland in het teken van de landelijke natuurwerkdag. Op verschillende locaties in Nederland werd door veel vrijwilligers gewerkt aan allerlei klussen in de natuur.

In het Waterwingebied in Wezep is veel heide. Daar moest nodig wat aan gebeuren, want het werd overgroeid door vogelkers en vliegdennen. Met 50 man en vrouw sterk kun je dan op een morgen heel veel doen.

Voor de fotoreportage van Alida Bosma, klik HIER. Film: Henk Tabois.

De harde werkers werden niet alleen verrast met koffie en koek, maar ook met De jong van Limburg Stirum Band uit Wezep. De jong VLS marcheerde met vrolijke noten door het heide gebied. Ook tijdens de pauze speelden zij nog enkele liederen. Tegen 12 uur werd er een uitstekende lunch verzorgd door Station 134 uit Wezep.

In de middag werd een perceel bos open gemaakt om zo een doorkijkje te maken in het gebied. Met de bijna 19 graden Celsius leek het een zomerse werkdag op 1 november 2014. Groentje kijkt terug op een prachtige werkzame natuurwerkdag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment