Start7dagenwater challenge 2019

#7dagenwater challenge: 17 juni t/m 23 juni

OLDEBROEK  - Deze week is de #7dagenwater challenge van Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Veluwe (JOGG). De challenge start op maandag 17 juni 0:00 uur en duurt tot zondag 23 juni 23:59 uur. Meer dan 6.000 mensen hebben zich aangemeld voor de challenge en resetten hun drankgebruik; zij drinken even geen suiker, cafeine en/of alcohol.

 

JOGG Noord-Veluwe organiseert de waterchallenge in zeven gemeenten op de Noord-Veluwe met ondersteuning van Vitens. In de afgelopen weken hebben de lokale JOGG-organisaties de waterchallenge behoorlijk gepromoot.

Kasper Doesborgh, projectleider JOGG Noord-Veluwe: ‘Als organisatie mikten we op 3.500 deelnemers uit de hele regio. Maar het aantal aanmeldingen heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Uiteindelijk gaan we met 6.293 personen starten aan deze challenge. Iedere gemeente heeft dus ruimschoots het beoogd aantal deelnemers gehaald. We zijn ontzettend trots op dit succes!’

Leuke prijzen te winnen

Je kon je aanmelden als individu, maar ook met je klas, vriendengroep, gezin of je bedrijfsafdeling. Onder de aanmeldingen worden per gemeente prijzen verloot: bidons voor de hele klas, een krat met bidons voor het (sport)team of unieke waterkaraffen voor thuis of op het werk. Zo blijft het water drinken ook na de challengeweek een feestje. De winnaars worden in de laatste week van juni bekend gemaakt.

Water drinken, niks mis mee!

Waarom wordt de #7dagenwater challenge gehouden? Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Water is de beste dorstlesser en geeft je betere concentratie. In Nederland hebben wij het beste kraanwater ter wereld. Daarom is het belangrijk dat kraanwater drinken weer normaal gaat worden. Water mee naar school, tijdens het sporten een bidon mee en een kan (fruit)water op tafel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment