tuingr

Peter en Alida Bosma doen mee aan het 100-100-100 project. Ze houden daarover een blog bij. Dit keer deel 15.

Het einde van dit 100 × 100 × 100 project is in zicht. 100 dagen hebben 100 mensen ( iets minder ) geprobeerd 100% rest afval vrij te leven . Dat is natuurlijk niet gelukt, dat 100% afval vrij, maar we hadden wel minder rest afval dan de rest van de inwoners van Oldebroek. We zijn als deelnemers van het project ook slimmer geworden bij het aankopen van producten . Zuivelproducten is nog steeds lastig, kaas kopen we op de markt , maar waar haal je in Oldebroek verse melk?

Groente en fruit is ook geen probleem onze volkstuin, waar we bijna 40 jaar met plezier op tuinieren, verschaft ons ruime keuze in fruit, groenten en bloemen! Jazeker we moeten er wel wat voor doen, maar tijdens het tuinieren bedrijf je ook topsport met al dat spitten, zaaien en oogsten!

En niet te vergeten, gratis frisse buitenlucht en sociale contacten.

Er wordt mij nog al eens gevraagd waar Willem de muis is gebleven. Willem is met de noorderzon vertrokken, maar we denken dat hij wel weer bij ons komt overwinteren.

Nu de 100 dagen bijna voorbij zijn en we goed getraind zijn om minder restafval te produceren willen we graag het stokje doorgeven aan onze buren. Een jong gezin met drie opgroeiende kinderen. We zijn vaak met hen in gesprek over de zorgen van moeder aarde. En wat wij daar aan kunnen doen. Onze buren vinden ons geweldig met dit project! Maar zo gauw we achter de schutting verdwijnen, gaan ze door met veel afval te produceren en verder onverantwoord gedrag. Gelukkig hebben we een goeie band met ze en daarom, lieve buurtjes, krijgen jullie het 100 × 100 × 100 projectstokje. Voor raad en daad kunnen jullie natuurlijk altijd bij ons terecht ...

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment