taal

OLDEBROEK -  Deze week kwam in het nieuws dat 34 tot 40 procent van de werknemers in de schoonmaak, bouw en industrie, productie en landbouw en keuken nauwelijks kan lezen en schrijven. Dit blijkt uit een studie van het AD, in opdracht van de Stichting Lezen & Schrijven. De gemeente Oldebroek zet zich voor de aanpak van laaggeletterdheid. Zo is onder andere vorig jaar een speciale brochure verschenen.

In de brochure Oldebroek basisvaardig (pdf, 1mb) staat onder meer hoe je signalen van laaggeletterdheid herkent en hoe je dit bespreekbaar kunt maken. En, welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Liesbeth Vos: “In de aanpak van laaggeletterdheid hebben wij de hulp van de samenleving nodig. Want hoe laat je iemand, die niet goed kan lezen, weten dat bijvoorbeeld het Taalpunt er is voor hulp? Via de mensen, dus ook werkgevers, in zijn of haar omgeving. U kunt iemand helpen door dit samen te bespreken en aan te geven dat hij of zij niet de enige is met dit probleem.”

Taalpunt

Bij het Taalpunt Wezep/Oldebroek kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven, spreken, rekenen of werken met een computer. Het Taalpunt vindt u in de bibliotheek (in MFC De Brinkhof) in Wezep. Openingstijden: maandag 14.00 - 16.00 uur en vrijdag van 17.00 - 19.00 uur. E-mail: taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl, telefoonnummer: 06 45 70 68 01. Een afspraak is ook mogelijk in de bibliotheek in Oldebroek.

Taalpunt zoekt vrijwilligers

Het Taalpunt is op zoek naar meer Taalvrijwilligers. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Neem dan contact op via hierboven genoemde contactgegevens.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment