IMG 3960mont

WEZEP/'T LOO - Op zaterdag 15 juni as. zal team Saint Ventoux, met de Wezepse deelnemers Jetske van Loo, André van Lierop, Sophia en Gert Gerritsen en Gido Bekenkamp uit ’t Loo meedoen aan de Mont Ventoux Challenge van de stichting Join4energy. Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van medicijnen voor energiestofwisselingsziekten, nu helaas nog fatale ziekten. Van de kinderen die de ziekte krijgen overlijdt 70% voor de volwassenleeftijd. Het zijn zeldzame ziekten, de farmaceutische industrie investeert niet in de medicijnontwikkeling. De zoon van Sophia en Gert Gerritsen, Matthias Gerritsen, overleed in 2016 aan de gevolgen van de ziekte.Team Saint Ventoux doet voor de 6de keer mee aan de Challenge en wist dit jaar met 17 teamleden het prachtige bedrag van ruim € 42.000 bij elkaar te verzamelen. Samen met de vorige edities zamelde het team meer dan € 175.000 in voor de ontwikkeling van medicijnen. Er is voorzichtige hoop dat er medio 2023 een medicijn ontwikkeld kan zijn, mits er voldoende geld beschikbaar komt voor de ontwikkeling.

De beklimming van de Mont Ventoux, 21,5 kilometer lang en een hoogteverschil van 1610 meter, geldt onder wielerliefhebbers als een van de zwaarste beklimmingen.

Sponsoring van team Saint Ventoux is nog steeds mogelijk, via http://www.join4energy.nl/mont-ventoux/event/1/heroes, ga naar team Saint Ventoux, waar u kunt kiezen welk teamlid u wilt sponsoren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment