part

OLDEBROEK - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 28 mei 2019 een werkbezoek aan Participatiehuis Oldebroek van Inclusief Intervens. Tijdens het bezoek is het college geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken en is er kennis gemaakt met de mensen die gebruik maken van een traject in Participatiehuis. Het is niet voor iedereen mogelijk om direct aan het werk te gaan. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, denk aan ziekte of beperkingen, taal- en/of culture achterstand of langdurige werkloosheid. In het Participatiehuis werken mensen aan hun persoonlijke ontwikkeling om zo hun kansen op een baan te vergroten. Inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen of werkzoekend zijn kunnen gebruik maken van het Participatiehuis.

Werken aan competenties

In het Participatiehuis wordt gewerkt aan basis- en werknemersvaardigheden. De ontwikkeling staat centraal. Angela ten Hoven, teamleider bij de inclusief Groep vertelt: ‘Het werken in het Participatiehuis zorgt o.a. voor structuur, sociale contacten, leren samenwerken, leren grenzen aangeven.’ Afhankelijk van iemands achtergrond en belemmeringen bieden de trajectbegeleiders een traject op maat aan.

Maatschappelijke taak

Het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek begeleidt en bemiddelt mensen met een bijstandsuitkering naar werk. Soms is het maken van een CV en sollicitatiebrief en het volgen van een sollicitatietraining onvoldoende om de stap naar de arbeidsmarkt te maken. In het Participatiehuis wordt duidelijk wat iemand wel en niet kan. Dit kan dan worden meegenomen in gesprekken met potentiële werkgevers. Het doel is natuurlijk dat mensen een leuke passende baan vinden en dat zo iedereen deelneemt aan de maatschappij. Het college van burgemeester en wethouders spreekt de hoop uit dat er steeds meer werkgevers zijn die deze mensen een kans willen geven.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Dit kan via mmiddendorp@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment