famweek

Peter en Alida Bosma doen mee aan het 100-100-100 project. Ze houden daarover een blog bij. Dit keer deel 14

Een familieweekend zorgt voor veel plezier, maar ook voor heel veel restafval. Ik zie heel veel flesjes met water en voor het gemak wordt er pizza besteld.  Na het eten belanden tal van pizzadozen, sommige nog gevuld met stukken pizza, in de grijze container ze mogen namelijk niet in de papier container. Het heerlijke ontbijt voor ±30 personen is voorzien van heerlijke warme broodjes gekocht in plastic verpakkingen en verse sinaasappelsap wordt geschonken uit 1,5 l plastic flessen. Gelukkig zijn de verse eitjes van eigen kippen. Nee voor een 100 x 100 × 100 deelnemer is een familiefeest een echte restafvalramp.

Gelukkig is de vreugde voor het weerzien van de bosmaatjes groter dan het plastic leed. Een pluspunt is natuurlijk wel dat we zwemmen in een grote visvijver zonder chloor en dat bij 30°.  Alle Bosmaatjes luisteren geboeid naar mijn verhaal over het 100 × 100 × 100 project. Goed bezig zeggen ze, ondertussen worden er weer flesjes water opengemaakt en worden de schalen, afgedekt met alle aluminium folie, naar de barbecue gebracht. Bier en wijn vinden gretig aftrek en grote hout blokken worden op het vuur gegooid voor nog meer warmte.

Voor ons als gezin heeft het 100 x 100 × 100 project toch wel invloed gehad! We gaan naar de markt en de groenteboer en proberen de producten die we nodig hebben zonder plastic te kopen.

Tijdens onze wandelingen rapen we zwerfafval op. We praten over de 100 × 100 × 100 project met dorpsbewoners en hopen dat ze nog meer hun best doen om producten in plastic verpakking niet te kopen.

Het familieweekend was super ,  we gebruikten geen plastic bestek, borden of kopjes, alles werd keurig afgewassen en dat voor 30 personen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment