Jeugdorkest

OLDEBROEK - Donderdag 30 mei is het jeugdorkest van CMV Concordia Oldebroek vertrokken naar het Deutsche Musikfest in Osnabrück. Dit evenement, wat eens in de 6 jaar wordt georganiseerd, trekt tussen de 150.000 en 250.000 bezoekers. Ongeveer 15.000 muzikanten nemen deel aan dit festival.

Na een voorspoedige reis arriveerde de jeugd in Osnabrück en werd er ’s avonds nog gerepeteerd. Op vrijdagmiddag werd er deelgenomen in de 3e divisie. Onder leiding van dirigent Hendry van Loo werden de muziekwerken Condacum van Jan van der Roost en A Discovery Fantasy van Jan de Haan uitgevoerd. Na het optreden kreeg de jeugd een langdurig applaus van het Duitse publiek. Zelfs diverse Oldebroekse fans waren het jeugdorkest nagereisd!

Dirigent Hendry van Loo had direct na het optreden een gesprek met de jury-leden om het optreden te evalueren. Zij waren erg onder de indruk van het jeugdorkest, waarbij met name de kwaliteit van de jeugdige solisten werd benoemd, maar ook de klank van het orkest en de muzikaliteit waarmee de werken werden gespeeld.

Tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond werd duidelijk dat de jongelui voor het prachtige optreden beloond werden  met een mooie uitslag. De jeugd kreeg de ongekend hoge score van 97,5 punten!

Op zaterdagmiddag werd de reis naar Duitsland afgesloten met een leuk buitenconcert op 1 van de vele podia in Osnabrück.  Voor veel publiek zette het jeugdorkest een vlot programma neer. Aan het eind vroeg het enthousiaste publiek luidkeels om een “Zugabe”, waarna het swingende Steady Beat werd gespeeld.

Tussen alle mooie optredens door was er ook voldoende ruimte om te genieten van de sfeer in de stad en om als muzikanten gezellig samen te zijn.

Jeugdorkest Deutschland

Alles bij elkaar een onvergetelijke ervaring voor de muzikanten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment