Appelboom 3

ELBURG – 'Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, zou ik vandaag een appelboompje planten', sprak Maarten Luther bijna 500 jaar gelden. Als symbolisch gebaar is er in de tuin bij Nuborgh College Oostenlicht door leerlingen van de afdeling groen een appelboom geplant, verwijzend naar deze uitspraak.

Op 31 oktober 1517 sloeg kerkhervormer Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen misstanden in de kerk op de deur van de slotkerk in Wittenberg. Deze dag, Hervormingsdag, wordt beschouwd als het begin van de Reformatie en daarmee het ontstaan van alle protestants-christelijke kerken.

Luther wilde duidelijk maken waar het in het christelijk geloof om gaat: namelijk dat je in Gods ogen goed bent, ook al doe je niet alles goed. Je hoeft niet perfect te zijn omdat Jezus vanuit Zijn genade ons heeft gered. Het gaat niet om prestaties maar om vertrouwen. Dat is in onze prestatiemaatschappij nog altijd een actuele boodschap.

Wilco Leeflang, locatiedirecteur van Oostenlicht: 'Wij staan als protestants christelijke school in de traditie van Luther. We proberen onze leerlingen dag in dag uit iets van dat vertrouwen mee te geven. We zaaien en planten, in het vertrouwen dat dat vrucht draagt, ook al weten we niet hoe en wanneer. We weten dat God met ons meegaat. Daarom hebben we deze appelboom geplant.'

Nuborgh College Oostenlicht heeft zich aangesloten bij schools500reformation, een wereldwijd netwerk van christelijke scholen die 500 jaar Reformatie vieren. De school heeft zich op de kaart gezet via www.schools500reformation.net. Het project werkt met diverse activiteiten toe naar het hoogtepunt op 31 oktober 2017. Dan is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk in Wittenberg geslagen heeft.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment