Ondertekenen samenwerking Wilco Leeflang links Nuborgh College en Wim Diender rechts Deltion College 2

ELBURG - Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan het Deltion College en het Nuborgh College gezamenlijk techniekonderwijs verzorgen. De scholen gaan meer vorm en inhoud geven aan het vmbo profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie). Daarnaast starten mbo-opleidingen op niveau 2, te beginnen met Elektrotechniek. Later zullen Metaal- en Installatietechniek volgen. Het onderwijs wordt gegeven in het speciale technieklokaal van het Nuborgh College Oostenlicht.

Bij bedrijven in de regio Elburg is er een grote vraag naar technisch geschoold personeel. Het Nuborgh College Oostenlicht wil het vmbo profiel PIE meer vorm en inhoud geven en zo kwamen wens en aanbod samen. Er werd contact gezocht met het Deltion College. Locatiedirecteur Wilco Leeflang van het Nuborgh College: “Als Oostenlicht willen we een echte profielschool zijn en slaan met deze constructie twee vliegen in één klap. We bieden de vmbo-leerlingen op onze eigen locatie een doorlopende leerlijn in de richting van Metaal-, Elektro- en Installatietechniek. Daarnaast stimuleren we jongeren voor dit vakgebied te kiezen en komen we tegemoet aan de vraag naar technische werknemers vanuit technische bedrijven in onze omgeving. Voor deze samenwerking vonden wij in het Deltion College een prima partner.”

Het Deltion College verzorgt het onderwijs, de examinering, de diplomering en administratie. Het Nuborgh College stelt de locatie ter beschikking, levert ICT-voorzieningen en zorgt voor praktijkdocenten. Op 6 mei werd deze samenwerking officieel bevestigd door het tekenen van een overeenkomst door de directeuren Wilco Leeflang en Wim Diender.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment