WILD buitenvoorstelling1

Wie kent de Veluwe-film WILD niet? Vorig jaar waren de avonturen van de vos, het edelhert en het wilde zwijn te zien in de bioscoop en onlangs werd de film als documentaireserie op NPO 1 uitgezonden. Op donderdagavond 25 april stond de serie zelfs in de top 3 van de best bekeken programma’s die avond. Niet voor niets natuurlijk, want de Veluwe is een prachtig natuurgebied waar heel veel mensen graag komen. Of dat nu voor een dagje, een weekendje weg of een langere vakantie is. WILD is nu op zoek naar ondernemers die de film tussen 21 juni en eind september willen vertonen. Natuurlijk wel in de openlucht, want dat maakt het kijken wel heel bijzonder!

 Meld je aan!

Hoe leuk is het om als ondernemer van een vakantiepark, restaurant of hotel een event te organiseren waarbij je je gasten verrast op een zomerse buitenvoorstelling. Of misschien werk je wel voor een culturele instelling of ben je verantwoordelijk voor de lokale (city)marketing? Ook dan kun je natuurlijk een buitenvoorstelling WILD organiseren, bijvoorbeeld in een park of op een andere bijzondere locatie. Zodra de avondschemering invalt, maken bezoekers op een megascherm kennis met de film WILD. Op deze manier ervaren ze de Veluwe optimaal. En al hebben ze de film gezien, dan valt er toch altijd nog iets nieuws te ontdekken. De avonturen van de dieren blijven boeien, zeker als je het idee krijgt dat ze mee staan te kijken vanachter struiken en bomen. Kortom: de film ‘ademt’ de Veluwe en is een prachtig visitekaartje. Verschillende partijen hebben zich, verspreid over de Veluwe, inmiddels aangemeld om de film te vertonen. Maar… er is nog voldoende ruimte in het programma voor nieuwe initiatiefnemers.

Over WILD 

Tijdens de film WILD, die is ingesproken door André van Duin, volgt de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen en volwassen worden. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel kijk je binnen in het nest en met de buizerd vlieg je mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En… niet kúnt zien, omdat filmmaker Luc Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. De recensies op de familiefilm waren lovend. ‘Een betoverende natuurdocumentaire die je meteen zin geeft de wandelschoenen aan te trekken’, schreef de Telegraaf. 

Veluwegevoel 

Bij het project ‘WILD-buitenvoorstellingen’, in opdracht van de VeluweAlliantie, worden initiatiefnemers zowel financieel als organisatorisch gesteund. Hoofddoel is om het Veluwegevoel te stimuleren bij inwoners van de Veluwe en aanwezige toeristen en recreanten. Daarnaast zijn educatie, exclusief aanbod voor inwoners / bezoekers en promotie van de regio aanvullende subdoelstellingen. Meer informatie is te vinden op www.veluweop1.nl

Geïnteresseerd?

Bent u als ondernemer op de Veluwe ook geïnteresseerd om de film op een bijzondere locatie te vertonen? Neem dan contact op met Marco Bod van Buro Vrijetijdswerk, e-mail: info@vrijetijdswerk.nl. Op 1 juni moet het globale programma op de Veluwe in de steigers staan. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment