Wilma Hoebee / ‘Kerkuil’, brons

't HARDE - 'Gevleugeld' is de titel van de zomerexpositie 2014 op kasteel Zwaluwenburg. Zo simpel als dit klinkt, zo breed blijkt dit thema bij nadere beschouwing. Want vleugels zijn niet voorbehouden aan vogels en engelen. Ook insecten, vliegtuigen en zelfs piano's komen in aanmerking. Even gevarieerd zijn de technieken waarvan twaalf exposanten zich bedienen. Werken in olie- en acrylverf, pastel- en vetkrijt, aquarel, collages en fotografie sieren de wanden. Op de sokkels prijken objecten in keramiek, brons en plexiglas. Hoewel de galerie op kasteel Zwaluwenburg al meer dan een halve eeuw lang de nadruk legt op herkenbaarheid en betaalbaarheid, toont 'Gevleugeld' zeker niet uitsluitend traditionele stijlen. Een aantal kunstenaars is wel degelijk het experiment aangegaan, zowel in materiaalkeuze als vormgeving.

Wie een gelikte galerie verwacht, is op de Zwaluwenburg aan het verkeerde adres. Het 18de eeuwse buitenhuis maakt een ietwat verwaarloosde indruk: onkruid in het grint, afbladderende verf, deels vermolmde kozijnen. Tegelijk verleent deze vergane glorie de expositieruimte een eigen charme. Prettige bijkomstigheid is de ligging: op de Noord-Veluwe, temidden van het bos en de weilanden tussen Elburg, 't Harde en Oldebroek, en toch vlakbij de A28. Op het gelijknamig landgoed Zwaluwenburg heeft Het Geldersch Landschap verschillende wandelroutes uitgezet, die niet alleen langs het 18de eeuwse buitenhuis voeren, maar ook door de botanische tuinen van A. Vogel.

Kasteel Zwaluwenburg: groepsexpositie 'Gevleugeld'. Werken van Andries van der Beek, Freek van den Berg, Hans Brinks, Elt de Boer, Rob den Boer, Corina Corvers, Wilma Hoebee, Nelleke Ponsteen, Margriet Vermeulen, Harm Visser, Marian Williams van Embden en Irma Wisman. Te zien van 24 mei t/m 13 september, op dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur. www.facebook.com/zwaluwenburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment