P1070959

Peter en Alida Bosma doen mee aan het 100-100-100 project. Ze houden daarover een blog bij. Dit keer deel 11.

Hoe afvalvrij ben je buiten de deur, is de opdracht voor deze week. Het heeft ons aan het denken gezet. Hoe doen wij het buiten ons huis? We wandelen graag lange-afstandswandelingen en zijn dan de hele dag onderweg. In de rugzak zit altijd een thermosfles met koffie, koek en brood in een broodtrommel en een fles met water. Wanneer we onderweg een ijsje eten, letten we er zelfs op dat het niet in een plastic bakje zit of met een plastic lepeltje opgegeten moet worden.

Onze verbeterpunt zit hem dan meer in het gebruik van de auto. In het dorp doen we alles op de fiets. De auto gebruiken we vaak om even met de honden naar het bos te gaan. Ook gebruiken we de auto voor familiebezoeken en mijn man voor naar het werk in Putten, maar allemaal buiten het dorp. We gebruiken de auto ook voor wandelbestemmingen. Het nadeel van onze wandelingen is dat we altijd van A naar B lopen, dus… moet je ook altijd weer terug. Op het begin namen we nog wel eens de bus terug. Tegenwoordig zetten we fietsen achterop de auto, zetten die bij plek B en rijden dan naar plek A. Zo kunnen we altijd weer terugfietsen naar de auto.

Wij proberen al tientallen jaren zo min mogelijk tasjes te gebruiken, altijd een boodschappentas mee of gewoon los in de fietstas. Toen de kinderen nog thuis woonden, liep ik met de volle winkelwagen de twee straten naar huis, net zo makkelijk.

Dus eigenlijk zijn wij buiten en binnen altijd wel bezig met bewust koopgedrag en het voorkomen van afval. Over afval gesproken, tijdens onze wandelingen komen we altijd zoveel zwerfafval tegen, zo jammer! Zelfs op de gekste plekken, diep in een bos of natuurgebied, komen we blikjes, flesjes en verpakkingen tegen. Als de mogelijkheid er is pakken we het op en gooien het in de dichtstbijzijnde prullenbak.. Want tijdens de wandelingen in de natuur… worden we vooral blij van al het groen, schone bermen met bloemen en kruiden, waar vogels, vlinders en andere insecten kunnen leven. De natuur is zo mooi, dat zou toch ook zo moeten blijven?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment