spatb

OLDEBROEK – Sinds enige jaren is er in Oldebroek een fanatieke groep vrijwilligers actief als verkeersregelaar tijdens verschillende evenementen. Deze groep is verantwoordelijk voor de veiligheid van het verkeer en de bezoekers van deze evenementen. Voor Koningsdag heeft het team originele verkeersregelaarshesjes en -jassen met reclameopdruk  van het team in ontvangst genomen.  Vorig jaar is het team al uitgerust met een 18 tal vergunningsvrije portofoons voorzien van een beveiligersoortjes en riemdraagtasjes. En voor in de donkere uren beschikken ze over een 7- tal verkeersregelaarslampen. ‘De wens is om op den duur zelf de beschikking te hebben over voldoende materieel. Sponsoren die materiaal willen sponseren zijn zeer welkom, de professionele materialen zijn namelijk niet goedkoop.  Goed zichtbaar en professioneel overkomen staat bij het team zeer hoog in het vaandel, ‘aldus een woordvoerder.

De verkeersregelaars zijn een subcommissie van de Chr. Oranjevereninging Oldebroek o.l.v. bestuursleden Jan van ’t Hof en Erwin Doornewaard. Zij worden daarbij ondersteund door Marilène van ’t Hof ( coördinator beveiliger). De groep bestaat op dit moment uit ongeveer 25 personen in de leeftijd van 16 tot 75 jaar. Zolang je fysiek in staat bent om diensten mee te draaien en beschikt over een redelijke gezondheid, kun je verkeersregelaar zijn. Na het doen van een met goed gevolg afgesloten E-learning, staat eigenlijk niets meer in de weg om je aan te sluiten bij het team.

Voor de toekomst staat er nog een praktijkdag verkeerregelen op het programma. Afgelopen jaren zijn zij o.a. actief geweest bij Toer de Dellen, de midzomer braderie de Broekermarkt ,  het Oogstfeest bij boerderijmuseum de Bovenstreek, Run 4 the Message, Run for Joyce, Global Raise/Contour run, de Veluwse Passion , Sinterklaasintocht, Spieren voor Spieren, de ATB wedstrijden en het  Mega Piratenfestijn, de motocross en natuurlijk Koningsdag in Oldebroek.

Vorig jaar hebben zij de stap gemaakt om ook buiten de gemeente Oldebroek actief te zijn. En ook dit jaar staan er evenementen op de agenda die gehouden worden in de gemeente Elburg, o.a. 28 september de 112  Hulpdienstendag  en op 12 en 13 december is het team te vinden op Winter in de Vesting.

Uiteraard kunnen de vrijwilligers nog versterking voor het team gebruiken. Lijkt het jou leuk om verkeersregelaars bij evenementen te zijn,  dan zijn zij zeer zeker op zoek naar jou/u. Opgeven kan per mail bij: verkeersregelaarsteam-oldebroek@outlook.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment