TAALHULP

ELBURG/OLDEBROEK - De Taalpunten in de gemeenten Oldebroek en Elburg zoeken met spoed nieuwe taalvrijwilligers. Barrie Nitrauw, Taalpuntdocent gemeente Oldebroek: “Bijna iedere week krijg ik een verzoek om hulp van een nieuwe deelnemer, Taalpunt gemeente Oldebroek heeft echt nieuwe taalvrijwilligers nodig!”. Op donderdagavond 9 mei start de nieuwe taaltraining voor vrijwilligers uit de gemeenten Oldebroek en Elburg bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. De training bestaat uit vier avonden en vindt afwisselend plaats in de Bibliotheek in Elburg, Clakenweg 146, 8081LZ Elburg en bij de Bibliotheek in Wezep, Mariënrade 3, 8091XS Wezep. De training start om 19.00 uur.  

Belangrijke rol taalvrijwilligers

Barrie Nitrauw, de Taalpuntdocent verzorgt de training en zorgt voor de koppeling tussen deelnemers en taalvrijwilligers.

Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Na de training worden ze  ingezet als taalcoach. Dan begeleiden ze een deelnemer uit Nederland of uit een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week.

Aanmelden

Aanmelden voor de trainingen of meer informatie? Mail dan naar taalpuntoldebroek@biblotheeknoordveluwe.nl of bel naar taalpuntdocent Barrie Nitrauw via 06-45706801. Zij is bereikbaar op maandag van 14.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 17.00 – 19.00 uur.

Ook in de gemeenten Epe, Hattem en Heerde is regelmatig behoefte aan nieuwe taalvrijwilligers. Zie voor informatie over de Taalpunten www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt

2,5 miljoen volwassenen

Taalvrijwilligers zetten zich in voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen.
Ook in de gemeente Oldebroek is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment