trein

OLDEBROEK - De Natuurkracht Express is een initiatief vanuit Stichting Natuurkracht  en wordt financieel ondersteund vanuit de gemeente. Stichting Natuurkracht wil de toerist kennis laten maken met al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. De focus hierbij ligt op de toerist die al binnen de gemeente verblijft. Stichting Natuurkracht heeft hierbij het idee in het leven geroepen om dit te doen door middel van een rit in een elektrisch toeristisch treintje. Dit treintje zal rijden langs alle highlights van Oldebroek en Wezep.

Met het aanbieden van de Natuurkracht Express wil  Stichting Natuurkracht  de toeristen de kans bieden om op een unieke wijze de omgeving te leren kennen. Door het bieden van mooie vakantiemomenten zoals deze willen wij ambassadeurs creëren voor onze regio. Hierbij wordt gezocht naar een win/win met de lokale omgeving. Enerzijds is er de wens om de lokale economie te versterken door de toerist langs de highlights van de gemeente te leiden en anderzijds moet deze ervaring zo’n indruk hebben gemaakt  dat de toerist er bij thuiskomst enthousiast over vertelt. Dit zal indirect kunnen zorgen voor een herhaalbezoek en wat  nog belangrijker is: met deze verhalen zullen anderen ook worden geënthousiasmeerd voor een bezoek aan de gemeente. Het vervoer met het treintje is gratis en er wordt verwacht dat voornamelijk gezinnen met jonge kinderen hiervan gebruik zullen gaan maken.

Editie 2019

Dit jaar zal het gaan rijden in de zomervakantie tussen 8 juli en 1 september. De basisplaats voor het treintje is Landal Landgoed ’t Loo. In 2018 zijn er twee verschillende routes gereden: één richting Oldebroek en één richting Wezep. Deze zullen als basis dienen voor de route van deze editie. De exacte routes (en halteplaatsen) zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

Hiervoor worden enthousiaste chauffeurs gezocht. De gastvrijheid maakt het verschil en dat zoet Natuurkracht bij de chauffeurs. Daarnaast zou men het leuk vinden als u tijdens de route leuke weetjes kunt vertellen over de omgeving, hiervoor zal ook een routeboek ontwikkeld worden om u hierbij een handje te helpen. Verder dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Wat biedt Natuurkracht u?

Een unieke ervaring voor u als vrijwilliger: het rijden van een elektrische trein door deze mooie omgeving met als doel de toeristen een zo fijn mogelijke tijd hier te laten beleven. Daarnaast zal er natuurlijk ook voor u worden gezorgd: tijdens het rijden van de Natuurkracht Express wordt u voorzien van eten en drinken.

Enthousiast geworden?

Bent u enthousiast geworden en wilt u als chauffeur rijden op de Natuurkracht Express? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Tessa Dunk

Telefoonnummer: 06-29520192

Mailadres:tessa.dunk@landal.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment