IMG 3908kc

Peter en Alida Bosma doen mee aan het 100-100-100 project. Ze houden daarover een blog bij. Dit keer deel 10.

Hierbij weer even een update van ons 100-100-100 project. De weekopdracht is; Hoe denken wij over de afvalscheiding van de gemeente Oldebroek. Zelf denk ik dat het wel anders kan. In sommige plaatsen in Nederland komt er zelfs een heus milieutreintje door de straten. Zoals de restgoedwagen in Hoogeveen, deze haalt van alles op; oud papier, kunststof, glaswerk en zelfs oude spullen en kleding voor de kringloopwinkel. In Friesland is er zelfs nog een gemeente waar de ouderwetse schillenboer langs komt.

Veel mensen vinden het een gedoe om dit afval weg te brengen en/of apart in te zamelen, maar alles gewoon door elkaar in de grijze of zelfs groene container gooien. Dit zie ik ook gebeuren in mijn omgeving, ja buurman, ik houd je in de gaten! Wanneer ik met anderen hierover in gesprek ga, hoor ik ze vaak zeggen dat het niet zoveel uit maakt waar je het ingooit, want het wordt aan het eind toch weer opnieuw gesorteerd, of het wordt uiteindelijk toch op één hoop gegooid. Toch geloof ik hier niet zo in. En al wordt dit wel gedaan, voor ons is het toch een kleine moeite om het wel direct goed te sorteren? En als iedereen dit nou gewoon zou doen, zal dit enorm veel kosten schelen en het percentage afval wat gerecycled kan worden enorm vergroten.

Ik vind dan ook dat de gemeente Oldebroek beter voorlichting zou kunnen geven over afvalrecycling. Hoe zit het nou echt, wat voor verschil maakt het om direct goed te scheiden? Tevens zou er ook controle moeten zijn op de inhoud van containers. Gebeurt dat nu eigenlijk wel?

Dit project is voor ons als gezin een nog grotere bewustwording van ons afval. Het is leuk om eraan mee te doen en erover te praten. En ook hier geldt de regel; verbeter de wereld, begin bij jezelf… maar toch zou het makkelijk zijn als de rest ook mee doet! Dank u wel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment