IMG 5163 mei

WEZEP – Bij het monument achter de apotheek BENU op het Meidoornplein wordt zaterdag 4 mei, op initiatief van het Oranje Comité Wezep, de dodenherdenking gehouden. Tijdens de twee minuten stilte worden allen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het programma is als volgt: 18.00 uur: vlaggen worden halfstok gehangen; 18.30 uur: Nederlands Gereformeerde Kerk De Morgenster (Zuiderzeestraatweg 503) open voor publiek; 19.00 uur: aanwezige bezoekers in De Morgenster worden welkom geheten door Joop van Duinen, aansluitend zingt het Christelijk mannenkoor Laudate Deum en spreekt dominee L. Pauw. De plechtige bijeenkomst in De Morgenster wordt afgesloten door Laudate Deum.

Om 19.35 uur is de ’stille tocht’ vanaf De Morgenster naar het monument op het Meidoornplein. Ook de kerkklokken luiden dan.

De aankomst bij het monument is om 19.45 uur. Kinderen van de openbare basisschool De Wereldweide ontsteken de fakkels, waarna een vertegenwoordiger van het college van B&W van de gemeente Oldebroek een toespraak houdt, gevolgd door ’The last Post’. Om 20.00 uur is het twee minuten stil en daarna wordt het Wilhelmus gezongen met muzikale begeleiding van de Van Limburg Stirum Korpsen. De bijeenkomst bij het monument op het Meidoornplein wordt afgesloten door een kranslegging en het defilé. Tijdens het defilé is er voor iedereen gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen. De herdenking wordt om 20.30 uur afgesloten.

De dodenherdenking is zaterdag live te volgen op: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1490612

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment