DSC00643vls

WEZEP - Op 13 april 2019 ontving de slagwerkgroep van de van Limburg Stirum band een beker en oorkonde uit handen van wethouder Bob Bergkamp. De huldiging vond plaats op het WHC terrein in Wezep waar de vLS alle onderdelen presenteerde tijdens de seizoensopening. De slagwerkgroep werd eind januari op twee onderdelen Nederlands kampioen, zowel het concerterende als het marcherende werk. Dit gebeurde op het Open Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest in Wijchen. Ze wonnen daarbij op overtuigende wijze goud met 91 punten op het concerterende kampioenschap en 88,50 punten op het marcherende werk. Wethouder Bob Bergkamp is trots op deze prestatie. “Ik feliciteer de van Limburg Stirum band met niet één, maar twee kampioenschappen. Een prestatie die staat als een huis! Dit laat nog eens zien welke belangrijke rol de VLS band vervult in de Wezepse samenleving.”

Fotoreportage Jack Aalderink

De slagwerkers van de van Limburg Stirum band hebben op 3 november 2018 in Schiedam voor het eerst afzonderlijk van het korps meegedaan aan een contest. Daar verrasten zij de jury met haar gevarieerde optreden. De slagwerkers hadden de smaak goed te pakken. Na het verrassende optreden werd besloten ook deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap in Wijchen.                        

 Goud

Na het concours in Schiedam hebben de slagwerkers drie maanden intensief gerepeteerd onder leiding van slagwerkinstructeur Marcus Wiebenga en marsinstructeur Harry Hendriks, om zo de deelname aan het Nederlandse Kampioenschap te perfectioneren. Dat heeft geleid tot het fantastische resultaat, met twee kampioenstitels.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment