nu

ELBURG - Dinsdag 16 april gaan alle leerlingen uit klas 1 een dag OFFLINE voor het goede doel! 24 uur lang maken ze geen gebruikmaken van hun laptop, mobiel en internet. Tijdens deze dag is er voor de leerlingen een speciaal programma, dat onder meer bestaat uit logeren op locatie, sporten en creatieve spellen. De leerlingen hebben zich laten sponsoren voor dit evenement. Dit sponsorgeld gaat naar Compassion met als specifiek project de kinderen in Tanzania die opgroeien in extreme armoede. In oktober 2019 zal een groep van het LF, bestaande uit een docent en twee leerlingen, de Muskathlon gaan lopen daar. Ze hopen veel geld op te halen om deze kinderen te bevrijden uit armoede en een toekomst te geven.

Door deze actie worden leerlingen uitgedaagd om bewust stil te staan bij hun internetgebruik. Daarnaast past deze actie het ook mooi bij deze tijd voor Pasen, de vastentijd.

Voor de leerlingen even geen afleiding in de online wereld. Omdat alle leerlingen in klas 1 werken met een laptop zullen de lessen hierop aangepast worden. Een aantal vakken geeft een les in het thema armoede en ongelijkheid. Daarnaast bieden we 's middags een programma op school om het de leerlingen wat 'makkelijker' te maken met als afsluiting een broodje hamburger.

Een groep leerlingen blijft ook de avond en nacht bij elkaar en gaan back to basic. Even geen luxe, maar vooral samen ervoor gaan! We hebben dit kunnen regelen omdat een aantal sponsoren geholpen heeft dit te bekostigen. Dank aan de sponsors: Van Werven, ICS, BDGarchitecten, Jada, Kwakkel groente en fruit, Van Gullik en Buitencentrum Oldebroek.

De week van 16 - 19 april zal dan ook in het teken staan van armoede en ongerechtigheid, met speciale dagopeningen, aangepaste lesinhoud bij dit thema en een gezamenlijke afsluiting in de aula met Joshua Agteres. Hij zal het met ons hebben over dat de plek waar je opgroeit zeer bepalend is voor het kunnen benutten van je talenten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment