IMG 3187

WEZEP - Inwoners van Wezep-West nemen een nieuwe AED in gebruik. Op initiatief van de heer Cor van den Berg heeft de wijk zelf geld bij elkaar gebracht via de actie buurtAED.nl.  Een optimaal dekkend netwerk van AED’s is op korte termijn gereed voor alle kernen van de gemeente Oldebroek. Deze AED aan de Hertenlaan is een welkome aanvulling naast de andere AED’s in Wezep, die wat verder van deze buurt zijn. De buurt hield een start- en instructiebijeenkomst in Coelenhage.

Foto's Alida Bosma

Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff feliciteerde de heer Van den Berg en de wijkbewoners met deze actie: “Het is geweldig als mensen zich inzetten om zelf samen een voorziening in de wijk te realiseren. Mijn complimenten.” Verder vertelde zij dat er nu in de zes kernen van gemeente Oldebroek zestien openbaar toegankelijke AED’s zijn. “Wij gaan er binnenkort nog twee plaatsen: één in de buurt van het treinstation en één op de grens van Wezep en Hattemerbroek. Dat betekent dat we dan een heel goed dekkend netwerk van AED’s in alle dorpen hebben. Daarbij zijn natuurlijk vrijwilligers onmisbaar. Gelukkig hebben we in de gemeente veel mensen die geregistreerd staan om ingeschakeld te worden als iemand een hartstilstand heeft! Daar ben ik erg blij mee, want alleen met voldoende vrijwilligers zijn de AED’s echt nuttig.” Een aantal aanwezige buurtbewoners meldde zich aan om de reanimatiecursus te gaan volgen.

 

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Een AED is van levensbelang bij een hartstilstand. Het is dan ook heel mooi dat er in Wezep West nu een AED bij is gekomen, inclusief mensen die weten hoe hier mee om te gaan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment