P1080213

Peter en Alida Bosma doen mee aan het 100-100-100 project. Ze houden daarover een blog bij. Dit keer deel 6.

Van een bos bloemen of een mooie plant wordt iedereen blij. De gever en de ontvanger,  of jezelf wanneer je zelf een bos koopt. De verpakking bestaat meestal uit een grote hoeveelheid plastic met kleurige linten. Dit is voor de mensen van het 100 × 100 × 100 project een doorn in het oog. Zelf vraag ik bij de bloemist altijd of ze er geen plastic en linten om wil doen. Van een bos bloemen of een mooie plant wordt iedereen blij. De gever en de ontvanger,  of jezelf wanneer je zelf een bos koopt. De verpakking bestaat meestal uit een grote hoeveelheid plastic met kleurige linten. Dit is voor de mensen van het 100 × 100 × 100 project een doorn in het oog. Zelf vraag ik bij de bloemist altijd of ze er geen plastic en linten om wil doen.  De ontvanger is er heus niet minder blij om. 


Bloemen en planten worden gekweekt in grote verwarmde kassen en verwend met groeimiddel. Maar hoe leuk is het om uit je eigen tuin snijbloemen te halen?! In onze groentetuin zaaien we snijbloemen, bijvoorbeeld lathyrus, Oost-Indische kers (lekker door salades), duizendschoon en lupinen. En niet te vergeten de dahlia’s, die altijd overwinteren in de schuur om in het voorjaar weer uitgezet te worden in de groentetuin. In de tuin is het een lust voor het oog, in de zomer altijd verse snijbloemen voorradig en bovenal geen plastic meer nodig. De meegebrachte insecten, verscholen in de bloemen die ik meeneem naar huis, nemen we maar op de koop toe. De ontvangers zijn altijd blij met de zelf geplukte fleurige bloemen. Bloemen in de tuin is een Eldorado voor vlinders, bijen en andere insecten. Bovendien eten ze graag ongewenste insecten zoals de zwarte luizen op de tuinbonen. 

De opdracht voor deze week is leven zonder plastic. We gaan de uitdaging zeker aan, maar weten dat het moeilijk gaat worden. Zo moeten wij deze week eigenlijk onze tandenborstels vervangen. Bij de drogist alleen maar plastic borstels, verpakt in nog meer plastic. Echter heb ik laatst bij het duurzaamheidsdiner een houten tandenborstel gekregen! De haartjes zijn nog wel van plastic, maar de steel is van hout! En de verpakking… een kartonnen doosje! Helemaal zonder zal niet lukken… maar weinig plastic hopelijk wel!

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment