IMG 2476

WEZEP - Voor de kinderen uit  groep 3 van CBS de Bron uit Wezep was het een spannende tijd. Vanuit het Cultuurplein Noord Veluwe hebben de basisscholen het bericht ontvangen dat de groepen 3 dit jaar weer mee doen aan het thema ‘Mijn familie – Getrouwd’. We waren welkom op dinsdag 2 april 2019 van 11.00 uur tot 12.00uur  op het gemeentehuis in Oldebroek en er mochten twee kinderen ‘trouwen’! Wie er mochten gaan trouwen was nog wel even een dingetje ! Maar liefst 4 stelletjes uit de klas wilden wel voor het bruidspaar spelen dus er moest een keuze worden gemaakt. Ze waren het erover eens dat loten dan de eerlijkste manier zou zijn en Lisa en Djino waren de gelukkigen. Ook speelden kinderen uit de klas de rol van ouders van het bruidspaar: Esther en Milan en Faye en Silven.  De getuigen waren Rick en Luuk en de  vriend van de familie die de ringen aandroeg werd gespeeld door Bjorn. Toen eenmaal de rollen verdeeld waren gingen de voorbereidingen in volle gang.

Foto's Alida Bosma

Omdat alle kinderen uit de klas uitgenodigd waren voor de trouwplechtigheid waren gelukkig al snel voldoende ouders bereid de kinderen naar Oldebroek te rijden en te begeleiden. Ouders maakten samen met de kinderen corsages en stokken voor een boog, bellenblaas voor na afloop en cadeautjes werden geregeld, ringen uitgezocht  en het bruidsboeket gemaakt door de echte moeder van de bruidegom.

Enkele kinderen uit de klas maakten zelfs spontaan een feestslinger met hartjes voor in de klas.

Gelukkig scheen het zonnetje en het bruidspaar werd in een speciale trouwauto naar het gemeentehuis gebracht, bestuurd door Herman van der Wal, die ook de trouwfoto’s maakte. Alle kinderen stonden klaar bij het gemeentehuis met hun versierde stokken waarna ze verwelkomd werden door de buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand. Deze  vertelde hoe alles gaat als iemand gaat trouwen en toen ging het echt gebeuren! Djino en Lisa gaven elkaar het “ja-woord”, tekenden de speciale trouwakte, evenals de getuigen Rick en Luuk. Na afloop kregen ze in het gemeentehuis nog wat te drinken met een soesje. Het was een bijzondere en leerzame morgen en de tijd zal het leren met wie de kinderen later “in het echt” zullen gaan trouwen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment