bos 1

Peter en Alida Bosma doen mee aan het 100-100-100 project. Ze houden daarover een blog bij. Dit keer deel 2.

Bewust bezig zijn met wat je koopt en hoe het is verpakt is een vermoeiende bezigheid. Bijna alles zit goed verpakt in dubbel plastic. We waren altijd al goed bezig om afval te scheiden en om zoveel mogelijk producten zonder plastic te kopen. Melk, karnemelk en yoghurt zit in stevige pakken die je niet bij oud papier kunt doen. Helaas hebben we geen ruimte voor een koe in de achtertuin dus aan deze verpakking ontkomen we niet. De plastic dop hier op kan je wel inleveren voor een goed doel. Een tas meenemen voor als je groenten en fruit koopt op de markt. Daar word ik nu al begroet als de 100-100-100 mevrouw. Koffiefilters zakjes, met inhoud, gaan in de biocom evenals de losse thee. De overgebleven aardappelen gaan naar de kippen,  die ons als beloning weer verse eitjes teruggeven.

Iedere week krijgen alle deelnemers van het 100-100-100 project een opdracht. De opdracht van deze week. Doe al het rest afval in een daarvoor bestemde vuilniszak en zet deze voor negen uur op zaterdag 16 maart op de stoep. Een speciaal bureau gaat dan nakijken wat je zoal bij het rest afval doet en wat beter kan. Een onsmakelijke klusje lijkt mij. Geen rare dingen doen deze week dacht ik nog zo.

Elke week komen twee van onze kinderen bij ons eten. Vorige week zelfs familie om te slapen en te eten. Natuurlijk komt dan het 100-100-100 project ter sprake. Nadien durfden ze niets meer in de prullenbak te gooien! Onzin natuurlijk, je moet leven zoals je het anders ook doet!

bos2

Bij het wegen van de afvalzak van week 1 bleek er 840 gram in te zitten, voornamelijk plastic en melkpakken.

Dus dan toch maar een koe in de tuin!.

Door Peter en Alida Bosma

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment