carlo

OLDEBROEK - Op 20 maart 2019 zijn er maar liefst twee verkiezingen. Inwoners mogen zowel stemmen voor de Provinciale Staten als voor het algemeen bestuur van het waterschap. In deze regio is dat Waterschap Vallei & Veluwe. Carlo van Dijk uit Oldebroek is kandidaat namens de ChristenUnie. Hij staat op plaats 3 van lijst 3. Locourant stelde hem 3 vragen.

Wat doet het waterschap precies?

Het waterschap zorgt vooral voor de waterveiligheid en de kwaliteit en hoeveelheid water.  Waterveiligheid gaat bijvoorbeeld over bescherming tegen overstromingen door het beheer van de dijken langs het Veluwemeer en de IJssel. Met de enorme droogte van vorig jaar zomer was de vraag: hoe zorgen we ervoor dat er voldoende water is voor landbouw en natuur? Dat is de taak van het waterschap.

Waarom zijn er verkiezingen voor het waterschap?

Waterveiligheid en kwaliteit is van levensbelang. Daarom regelt de overheid dit. En alle overheden worden via verkiezingen gekozen. Alle partijen vinden veiligheid en voldoende drinkwater van belang. De drie belangrijkste verschillen zitten hem in hoe veel partijen willen uitgeven aan natuur en recreatie, in welke mate men de landbouw wil ondersteunen en hoeveel geld men over heeft voor de opwekking van duurzame energie en hergebruik van grondstoffen in afvalwater.

Waarom ben jij kandidaat en wat wil je bereiken?

In mijn dagelijkse werk ben ik gericht op het verbinden van mensen en ideeën. Dat ga ik ook in het waterschap doen. Ik zie mogelijkheid om waterveiligheid, natuurontwikkeling en ondernemerschap met elkaar te combineren. Mijn doel is dat ondernemers, agrariërs, natuurorganisaties, onderwijsinstellingen en overheden samen resultaten boeken. Bijvoorbeeld doordat door technieken die door ondernemers uit de regio ontwikkeld zijn, door het waterschap worden toegepast. Dat is goed voor werkgelegenheid, lagere belasting en meer kwaliteit van water en landschap.

Weet je nog niet op wie je gaat stemmen? Op de website https://vallei-veluwe.mijnstem.nl/ kun je aan de hand van ongeveer 20 stellingen bepalen met welke partij je het meeste eens bent. Of stem op een regionale kandidaat (zie kader).

190226 Kader regionale kandidaten Locourant

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment