Uitreiking cheque aan Taalpunten bij deltaWonen Zwolle

OLDEBROEK - DeltaWonen heeft zich met de jaarlijkse Goede Doelen actie ingezet voor laaggeletterdheid en maar liefst € 3498,- opgehaald. De keuze voor dit goede doel sluit aan bij het nieuwe koersplan van deltaWonen, waarin circulariteit en inclusiviteit de belangrijkste maatschappelijke pijlers zijn. Bij inclusie gaat het om gelijke kansen creëren voor iedereen. DeltaWonen geeft hier onder andere met het project ‘laaggeletterdheid’ vorm aan. Door aandacht te besteden aan laaggeletterdheid bij onze medewerkers en huurders, kan deltaWonen de huurders die moeite hebben met lezen en schrijven beter bereiken met passende communicatie. Ook kan bij signalering doorverwezen worden naar instanties zoals het Taalpunt die laaggeletterden kan helpen.

Donatie

De Goede Doelen actie bestaat uit donaties van bedrijven waar deltaWonen mee samenwerkt. In plaats van het geven van kerstgeschenken wordt samenwerkingspartners gevraagd een donatie te doen. Elk jaar voor een andere organisatie. Het opgehaalde bedrag van € 3498,- is in het kader van laaggeletterdheid verdeeld en overhandigd aan de 3 Taalpunten die werkzaam zijn in de werkgebieden van deltaWonen: Zwolle, Kampen en Oldebroek. Het Taalpunt is er voor iedereen met vragen over de Nederlandse taal. Docenten van het Taalpunt kijken samen met de cursist naar de leervraag en bieden hulp op maat.

Cijfers Stichting Lezen & Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat staat gelijk aan 18%, dus ongeveer 1 op de 6 mensen in Nederland. Daarvan hebben bijna 1,8 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite met taal en/of rekenen. Meer dan de helft van deze groep is autochtoon.

Over deltaWonen

Iedereen verdient een passend thuis. In een omgeving waar iedereen meetelt. Een veilige plek waar mensen naar elkaar omkijken en een stem hebben. Een passend thuis is ook een huis dat betaalbaar en toekomstbestendig is. Want deltaWonen gelooft dat de groei van en naar een duurzame samenleving de basis is voor een gezonde en leefbare wereld van morgen. Als woningcorporatie bouwt, verhuurt en beheert de woningcorporatie sociale huurwoningen in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek. Op dit moment heeft deltawonen ongeveer 14.000 woningen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment