IMG 1517voorl

OLDEBROEK -  De voorleeswedstrijd van de bibliotheek is gewonnen Levi Kanis van de Schaapskooi. Maar liefst elf basisscholen uit de gemeente Oldebroek namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen in MFC de Brinkhof voorlazen aan een volle zaal met een enthousiast en gezellig publiek. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Wezep zijn Mirte Smelt van De Rank, Dorinda Wagterveld van Eben Haëzer, Kyra  Bakker van de Timotheusschool, Amy Kolkman van De Meidoorn, Julia Smit van de Looschool, Quinten Tardy van De Bron, Thamar Schreurs van De Wegwijzer, Lieke Grootkarzijn van De Regenboog, Anouk Wolf van de Nassauschool en Lynn Bos van Het Noordermerk.

Foto's Alida Bosma

Iedereen bleef stil luisteren

Levi Kanis wist het aanwezige publiek van ongeveer 100 mensen te boeien met een verhaal uit de populaire boekenserie Het leven van een loser. Het leven als middelbare scholier is niet altijd even makkelijk, zeker als je net van de basisschool komt. Alles is dan anders. De jury merkte dat iedereen stil bleef om naar hem te luisteren. Levi gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar hij de gemeente Oldebroek zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Vos, mevrouw Zoombelt, voorzitter van de werkgroep laaggeletterdheid Hattem, Heerde en Oldebroek en mevrouw Webbink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Vos reikte de beker en de bijbehorende oorkonde uit aan Levi. In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door het Noordermerk. De supporters van schoolkampioen Lynn Bos hadden kleurrijk en origineel spandoek gemaakt, dat door de voorlezers zelf werd gekozen tot mooiste spandoek. Het Noordermerk heeft hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Lynn en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment